Hittanverseny döntő

2016. május 19. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Horvátzsidány, Bük
Hittanverseny döntő

Április 9-én 9 órától tartották az egyházmegyei hittanverseny döntőjét Győrben, a Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központban.

A győri egyházmegye katolikus iskoláiból és plébániáiról érkeztek szép számmal a fiatalok. A feladatok között totók, ének és ima kiegészítések, hittanismereti kérdések szerepeltek. Természetesen az irgalmasság évével kapcsolatban is kellett feladatokat megoldani. A versenyzők a 11-30-kor kezdődő püspöki szentmise után megtudhatták az eredményeket. Az esperesi kerületből Krilov-Sragner Tamara büki 2. osztályos, Kumánovich Kata horvátzsidányi 4. osztályos és Pócza Franciska Csenge büki 8. osztályos tanuló megyei II. helyezést érték el. Gratulálunk a helyezetteknek és a felkészítőiknek.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. augusztus 15. szerda • Mária
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoklat szoborszenteléssel a Peruska Mária kápolnánálA horvátzsidányi Egyházközség, a Fegyveres Erők, a Rendvédelmi Szervek, a Tűzoltóságok, a Katasztrófavédelem, a Hagyományőrző Egyesületek, valamint a Lovagrendek 2018. július 1-én tartották hagyományos zarándoklatukat a Peruska Mária kápolnánál.
A Répcevidék áprilisi számában (20. oldal) bemutattam a kápolna „Vlagyimiri Istenanya” kegyképét. Most egy másik, névtelenségben maradt festő ottani olajképére hívom fel a figyelmet, amely bejárattól balra rejtezik a félhomályban.
Megújul a Mária Oszlop és környezeteAz országos védelem alatt álló Mária Oszlop kora barokk stílusban, a XVIII. század elejéről származik. A díszes, faragott levelekkel borított karcsú oszlopon levő földgömbön álló Mária szobor erősen pusztult, ezért sürgős felújítása elkerülhetetlen.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online