Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

2019. november 11. | Szerző: SB
Témakör: Vallás | Település: Sopronhorpács, Egyházasfalu, Zsira
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Október a Rózsafüzér hónapja, és ennek kiemelkedő eseménye, hogy október 18-án, helyi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért.

A kezdeményezés keresztény közösségektől, Venezuelából indult: miközben 2005 nyarán gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, a mellettük lévő asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra nemcsak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt ez a kezdeményezés. Kiinduló gondolata az a Szent Pio atyától származó gondolat, hogy „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni". Ferenc pápa döntése szerint 2019 októbere a világmisszió rendkívüli hónapja. A Szentatya kérésére az idei „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért" elnevezésű, világméretű imakezdeményezésnek a misszió lesz a témája, és a gyermekekkel főként a misszionáriusokért és új missziós hivatásokért imádkoznak. Az a cél, hogy a gyermekek imája legyen különös módon is az egyház missziós megújulásának a lelke.
Az elmúlt esztendőkben hazánkban is számos helyen csatlakoztak az eseményhez. Idén már a sopronhorpácsi és egyházasfalui hittanosok is bekapcsolódtak, melyet Kovács Pál atya és Farkas Zoltánné Mária néni vezetett. Zsirán 90 gyermek Sulics Istvánné Heni vezetésével imádkozta a rózsafüzért. Külön köszönet az iskolák vezetőinek, pedagógusainak, hogy a tanítást is felfüggesztették erre az időre.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. december 9. hétfő • Natália
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A Csepregi Római Katolikus Egyházközség 2019. december havi, adventi, karácsonyi eseményei
Ásóval a Biblia nyomában címmel kiállítás nyílt a csepregi művelődési házban. A független magánkiállítás régészeti replikákból, híres kéziratos és nyomtatott Bibliák hasonmás kiadásaiból és eredeti régiségekből áll.
Sopronhorpácson járt dr. Veres András győri megyéspüspökAz 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (rövidítve NEK, IEC2020) 2020. szeptember 13–20. között tartják Budapesten. Az 1881 óta rendszeresen megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online