Egyházmegyei hittanverseny - és ami mögötte van

2016. április 4. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Peresznye, Gór, Répcevis
Egyházmegyei hittanverseny - és ami mögötte van

A kérdés sokszor elhangzik nemcsak a hittanversenyek tájékán, de a hittanórákon való osztályzás kapcsán is. Természetesen a diákok Istennel való kapcsolatát nem lehet versenyeztetni, és a hittanjegyek sem erről értesítenek.

A hittanórák azt a kettős célt szolgálják, hogy részben a gyerekeket Istennek tetsző életre neveljék, részben elsajátíthassák azokat az alapvető hitismereteket, melyek egy nagykorú, öntudatos kereszténytől elvárhatók. Többek között ismerniük kell a Szentírást, az egyháztörténelem alapvető eseményeit és személyiségeit, a liturgia alapjait, az egyház erkölcsi tanítását. A jegyek és a hittanversenyek ez utóbbiról szólnak. Minden évben tavasszal, a plébániai, illetve az iskolai háziversenyek után, megrendezik a kerületi versenyeket. Ezek 15 helyszínen zajlanak, az egyházmegye különböző pontjain. Február 27-én tartott kerületi megmérettetésnek idén is Iván adott helyet. Az itt legjobban szereplőket hívják össze egy megyei szintű megmérettetésre. Minden évben a tantervi törzsanyag mellett az adott év kiemelkedő évfordulójával, mottójával kapcsolatos kérdések is helyet kapnak a feladatsorokban. A megyei döntőnek a győri Prohászka-iskola ad helyet április 9-én.
A kerületi verseny eredményei:
2. osztály: I. Krilov-Sragner Tamara (Bük) II. Gergye László ( Csepreg) III. Halász Richárd (Iván) IV. Németh Botond (Csepreg) V. Tóth Bálint (Bük)
3. osztály: I. Stampf Ruben (Csepreg) II. Taródi Tamás (Csepreg) III. Böröndi Barnabás (Bük), IV. Varga Luca (Bük) V. többszörös holtverseny
4.osztály: I. Kumánovics Kata (Horvátzsidány) II. Nickl Ákos (Peresznye), III. Csapó Bence (Iván) IV. Koósz Dániel (Peresznye) V. Németh Anna (Répcevis)
5.osztály: I. Tóth Eszter (Bük), II. Domnánics Márk (Csepreg), III. Kovács Mónika (Répcevis) IV. Nickl Anna Zsófia ( Peresznye) V. Pócza József Csanád (Bük)
6.osztály: I. Dóra Márton (Csepreg), II. Ambrus Angelika (Csepreg), III. Gacs Luca (Iván)
7-osztály: I. Németh Izabella (Bő-Gór), II. Tóth Patrik (Bő) III. Szalkay Gergely (Csepreg)
8.osztály: I. Pócza Franciska Csenge (Bük) II. Tompa Noémi (Csepreg) III. Ambrus Anna (Csepreg)
Gratulálunk az elért eredményekhez!
Sulics Boglárka

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. február 17. vasárnap • Donát
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
MÉGIS Szélrózsa BükönÉn tudom, hogy az utóbbi hónapokban lassan már a csapból is a Szélrózsa folyt. A regionális és a megyei, de még az országos média is egyre több formában adott hírt, szólaltatott meg szervezőket arról, hogy mi is lesz az az evangélikus ifjúsági találkozó, amely megrendezésre kerül 2018.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online