Az áhítat dallamai Egyházasfaluban

2015. október 13. | Szerző: Major Izabella
Témakör: Vallás | Település: Egyházasfalu
Az áhítat dallamai Egyházasfaluban

Községünk Szent György templomában, szeptember 6-án, vasárnap délután 13 órai kezdettel került sor immár 14. alkalommal a Boldogságos Szent Szűz fatimai jelenésének tiszteletére szervezett hagyományos kórustalálkozóra, Szabó Miklós plébános úr körültekintő gondossággal előkészített és lefolytatott, példaértékű rendezésében.

A minden eddiginél nagyobb számmal résztvevő énekkarok között megtiszteltetés számunkra, hogy többségük Vas megyéből érkezett. Így a szomszédos Bük, Tompaládony és Sajtoskál kórusainak csodálatos dallamai mellett a területileg kissé távolabb eső Peresznye, Hegyfalu, Vassurány és Répcelak varázslatos énekszámai, valamint a falunkból elszármazott Lukács Erzsébet vezetésével fellépő szombathelyi énekesek műsora gazdagította Égi Édesanyánk köszöntését.
A környékbeli énekkarok közül pedig Sopronhorpács, Zsira, Völcsej, Iván és Harka dalnokai nyújtottak felejthetetlen élményt.
A legmesszebbről érkezett Püski Énekkar megható dallamai, s a néhány évi kényszerű szünet után újra együtt daloló helyi Nyugdíjas Klub lelkes, igényes dalcsokra mellett felcsendültek az ugyancsak helybéli Keresztényi Kórus gyönyörű énekszámai Szűz Anyánk dicséretére.
Az ünnepi varázst nagyban fokozták az elhangzott versek, Kiss Lajosné és Dőry István előadásában.
A templomban zajló zenés áhítat egészen este 18 óráig köszöntötte Nemzetünk Oltalmazó Nagyasszonyát.
Ezt követően csodálatos prédikációval ajándékozott meg bennünket a Hétfájdalmú Szűzről Krizmanics diakónus úr, s a Németh László püspöki helynök úr által celebrált szentmise, melyben 5 vendégpap és rendező plébános urunk is segédkezett.
Az emlékezetes egyházi esemény zárásaként azt a gyönyörű Szűz Anya-szobrot kísérte fáklyás körmenetben, áhítatos énekekkel a hívők serege, melyet lelkes helytörténészünk és fafaragónk, Varga Gábor készített a 14 évvel ezelőtti, első hagyományteremtő kórustalálkozóra, ajándékul Égi Patrónánknak.
A 20 óráig tartó Mária-köszöntés óriási lelki élményt jelentett minden hívő számára. Az áhítat dallamait tolmácsoló énekkarokat kedves vendéglátás várta a plébánia udvarán, ahol ízletes uzsonna készült számukra, Farkas Zoltán helybéli mesterszakács vezetésével.
A „Máriát dicsérni, hívek jöjjetek" áhítat varázslatos dallami érezhetően betöltötték nemes küldetésüket, s hitbéli reményeink szerint a Boldogságos Szűz örömére szolgáltak. Köszönet érte!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. január 17. szerda • Antal
hirdetés
Olvasnivaló a témában
24 órás szentségimádás RépcevisenOktóber 14-15-én 24 órás szentségimádásra várták a híveket a répcevisi Szent András-templomba.
Visszakerült a felújított oltárEredeti helyére került a felújított oltár a tormásligeti templomban: szeptember 10-én szentmise keretében szentelték fel a szépen felújított oltárt.
Zarándoklat a Mária-úton Csepregig a gyermekre várókértA Mária út Egyesület idén augusztus 26-án rendezte meg a már hagyományos, a Nagyboldogasszony ünnepéhez kapcsolódó 1Úton nevű egynapos nemzetközi zarándoklatát, melynek során a Répce-menti hívek a csepregi Boldogasszony kápolnához gyalogolnak mindkét irányból.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online