„A zene az kell, mert körül ölel” – Jótékonysági hangverseny Szakonyban

2016. szeptember 29. | Szerző: Boros Rudolfné
Témakör: Vallás | Település: Szakony
„A zene az kell, mert körül ölel” – Jótékonysági hangverseny Szakonyban

Felemelő és szívhez szóló hangversenyt hallhattak, akik elfogadták a Szakonyi Plébánia Gyermekkórusa meghívását. A jótékonysági koncertet a helyi római katolikus templomban rendeztek augusztus 28-án, vasárnap este.

„Felkelt a napunk, István a mi urunk, Árad a kegyelem fénye ránk..." - ez a dallam hangzott fel elsőként az István a király rockoperából, tisztelegve ezzel a templom névadója előtt. A szép számban megjelenteket Kovács Pál atya köszöntötte. Bevezetőjében elmondta, nagyon örül annak, hogy ebben a kis gyülekezetben megalakulhatott ez a kórus. A közel egy éve tevékenykedő kis csapat már több plébánián is bemutatkozott. Januárban istentiszteleteken szolgáltak, a szomszédos plébániákon hangversenyeket adtak. Az atya kiemelte: nem szereplésről, hanem szolgálatról van szó, Isten szolgálatáról, dicséretéről. Így az idei év búcsújának ünnepi alkalmain is a kórus tagjai énekeltek, a koncert pedig méltó zárása a búcsúi körnek.
Az általános iskolásokból alakult együttes csodálatra méltó kitartással, töretlen szorgalommal tevékenykedik, hogy a kitűzött céljaikat elérjék, feladataikat megvalósítsák - mutatta be a csoportot Molnár Henrietta, az est háziasszonya. A kórus lelkes tagjai: Kluk Eszter, Koczán Dorka, Németh Laura, Galavics Gergő, Galavics Máté, Kluk László, vezetőjük pedig Hanis Petra. Az est folyamán elhangzott dallamokból a szeretet, a hit, a remény sugárzott, melynek legcsodálatosabb megfogalmazója Szent Pál. Mintegy hitvallásuk kifejezéseként hangzott fel Pál apostol Szeretet Himnusza. Majd Jézus iránti gyermeki szeretetüket a Teljesen a Tiéd című dallal tolmácsolták a közönség felé. Ezt követően felcsendült Cohen Halleluja című műve. Ezzel a dallal mondtak köszönetet azokért a pillanatokért, melyek szebbé teszik napjainkat. A mosolyért, a kedvességért, a jó szóért, melyet Isten ajándékozott nekünk. A refrén közös éneklésével kapcsolódott be a hallgatóság a hálaadó dalba.
Hogy mennyire fontos a mindennapok apró örömeit észrevenni, értékelni, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy vannak fájdalmas pillanatok életünkben, melyeket sokszor nagyon nehéz átvészelni. De a kilátástalannak tűnő helyzetekben a szeretet, a hit, hogy Isten mindig velünk van és felemel, erőt kell, hogy adjon valamennyiünk számára. Ezt tolmácsolták Graham Te felemelsz című dalával.
A könnyűzene világába kalandozva először a fiúk hozták el a csodálatos napfényt az 'O sole mio világslágerrel, nagy sikert aratva a közönség körében. Ezt követően felcsendült Beyonce Ave Maria dala, Horváth Henrietta előadásában. Majd ismét a vidám pillanatoké lett a főszerep. A lányok Az Apácashow című nagy sikerű film ismert betétdalával léptek fel, Hanis Petra közreműködésével. Nagy tapssal jutalmazta őket a hallgatóság. A keresztény ifjúság körében is nagyon kedvelt énekkel a Ne félj, mert megváltottalak kezdetű énekkel folytatódott a koncert. Az est háziasszonya köszönetet mondott a szülőknek, hiszen az ő kitartó és lelkes támogatásuk nélkül nem szolgálhatna a gyerekek kórusa. A Szeressétek egymást című dallal fejezték ki hálájukat. Majd Hanis Petra, a kis csoport lelkes motorja, vastaps kíséretében vehette át a köszönet virágait.
Kovács Pál atya szintén köszönetet szavai hangzottak el, a csodálatos együtt töltött alkalomért. Ajándékot kaptak a szereplők, de Pál atya ajándékkal készült a meghívottaknak is. Útravalóként minden jelen levő a Szentírásból vett idézettel vált gazdagabbá. A hangverseny utolsó számaként az a dal csendült fel, mely minden korra, helyre, emberre igaz és örök érvényű kell, hogy legyen. A Valahol Európában musicalből, A zene az kell című dal zárta az ünnepi alkalmat.
„Ami fontos az, hogy úgy legyen, az, hogy mindenki más milyen, a zene is csak ettől igaz, s a dal csak így lesz szép!" Köszönjük!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. február 17. vasárnap • Donát
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
MÉGIS Szélrózsa BükönÉn tudom, hogy az utóbbi hónapokban lassan már a csapból is a Szélrózsa folyt. A regionális és a megyei, de még az országos média is egyre több formában adott hírt, szólaltatott meg szervezőket arról, hogy mi is lesz az az evangélikus ifjúsági találkozó, amely megrendezésre kerül 2018.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online