24 órás szentségimádás Répcevisen

2017. november 24. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Répcevis
24 órás szentségimádás Répcevisen

Október 14-15-én 24 órás szentségimádásra várták a híveket a répcevisi Szent András-templomba.

A szentségimádás nem más, mint az oltáriszentség előtt végzett áhítat, amely alatt olvasmányok, imák, énekek és szent csend váltakozik egymással. Ez végezhető a kihelyezett oltáriszentség előtt, de a zárt tabernákulum előtt is. A Szentatya, Ferenc pápa is már több alkalommal buzdította már a katolikus plébániákat arra, hogy tartsanak 24 órás szentségimádást, virrasztást. Óránként váltották egymást az imacsoportok, amelyek tagjai a környező településekről érkeztek, vállalva az egyórás imádkozást. A szentségimádási nap kezdő szentmiséjét Németh István plébános mutatta be. A szombat éjjeli misének főcelebránsa Finta József volt. A záró szentmisét október 15-én 18 órakor tartották, azt Bodó Zoltán atya celebrálta. A részvevők lelkileg feltöltődve tértek haza, a házigazda Mészáros Miklós atyának megköszönve az együtt imádkozás lehetőségét.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. május 26. vasárnap • Fülöp
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Sopronhorpácson megkezdődött aNEK-re való felkészülésAz 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (rövidítve NEK, IEC2020) 2020. szeptember 13–20. között tartják Budapesten. Az 1881 óta rendszeresen az utóbbi időben négyévente megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik.
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online