24 órás szentségimádás Répcevisen

2017. november 24. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Répcevis
24 órás szentségimádás Répcevisen

Október 14-15-én 24 órás szentségimádásra várták a híveket a répcevisi Szent András-templomba.

A szentségimádás nem más, mint az oltáriszentség előtt végzett áhítat, amely alatt olvasmányok, imák, énekek és szent csend váltakozik egymással. Ez végezhető a kihelyezett oltáriszentség előtt, de a zárt tabernákulum előtt is. A Szentatya, Ferenc pápa is már több alkalommal buzdította már a katolikus plébániákat arra, hogy tartsanak 24 órás szentségimádást, virrasztást. Óránként váltották egymást az imacsoportok, amelyek tagjai a környező településekről érkeztek, vállalva az egyórás imádkozást. A szentségimádási nap kezdő szentmiséjét Németh István plébános mutatta be. A szombat éjjeli misének főcelebránsa Finta József volt. A záró szentmisét október 15-én 18 órakor tartották, azt Bodó Zoltán atya celebrálta. A részvevők lelkileg feltöltődve tértek haza, a házigazda Mészáros Miklós atyának megköszönve az együtt imádkozás lehetőségét.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. március 17. szombat • Gertrúd
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Visszakerült a felújított oltárEredeti helyére került a felújított oltár a tormásligeti templomban: szeptember 10-én szentmise keretében szentelték fel a szépen felújított oltárt.
Zarándoklat a Mária-úton Csepregig a gyermekre várókértA Mária út Egyesület idén augusztus 26-án rendezte meg a már hagyományos, a Nagyboldogasszony ünnepéhez kapcsolódó 1Úton nevű egynapos nemzetközi zarándoklatát, melynek során a Répce-menti hívek a csepregi Boldogasszony kápolnához gyalogolnak mindkét irányból.
Elsőáldozás Tömördön2017.május 7-én szép napra ébredt községünk. A természet is ünneplőbe öltözött: sütött a nap, lengedezett a szél, bárányfelhők kúsztak az égen.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online