24 órás szentségimádás Répcevisen

2017. november 24. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Répcevis
24 órás szentségimádás Répcevisen

Október 14-15-én 24 órás szentségimádásra várták a híveket a répcevisi Szent András-templomba.

A szentségimádás nem más, mint az oltáriszentség előtt végzett áhítat, amely alatt olvasmányok, imák, énekek és szent csend váltakozik egymással. Ez végezhető a kihelyezett oltáriszentség előtt, de a zárt tabernákulum előtt is. A Szentatya, Ferenc pápa is már több alkalommal buzdította már a katolikus plébániákat arra, hogy tartsanak 24 órás szentségimádást, virrasztást. Óránként váltották egymást az imacsoportok, amelyek tagjai a környező településekről érkeztek, vállalva az egyórás imádkozást. A szentségimádási nap kezdő szentmiséjét Németh István plébános mutatta be. A szombat éjjeli misének főcelebránsa Finta József volt. A záró szentmisét október 15-én 18 órakor tartották, azt Bodó Zoltán atya celebrálta. A részvevők lelkileg feltöltődve tértek haza, a házigazda Mészáros Miklós atyának megköszönve az együtt imádkozás lehetőségét.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. február 17. vasárnap • Donát
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
MÉGIS Szélrózsa BükönÉn tudom, hogy az utóbbi hónapokban lassan már a csapból is a Szélrózsa folyt. A regionális és a megyei, de még az országos média is egyre több formában adott hírt, szólaltatott meg szervezőket arról, hogy mi is lesz az az evangélikus ifjúsági találkozó, amely megrendezésre kerül 2018.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online