24 órás szentségimádás Répcevisen

2017. november 24. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Vallás | Település: Répcevis
24 órás szentségimádás Répcevisen

Október 14-15-én 24 órás szentségimádásra várták a híveket a répcevisi Szent András-templomba.

A szentségimádás nem más, mint az oltáriszentség előtt végzett áhítat, amely alatt olvasmányok, imák, énekek és szent csend váltakozik egymással. Ez végezhető a kihelyezett oltáriszentség előtt, de a zárt tabernákulum előtt is. A Szentatya, Ferenc pápa is már több alkalommal buzdította már a katolikus plébániákat arra, hogy tartsanak 24 órás szentségimádást, virrasztást. Óránként váltották egymást az imacsoportok, amelyek tagjai a környező településekről érkeztek, vállalva az egyórás imádkozást. A szentségimádási nap kezdő szentmiséjét Németh István plébános mutatta be. A szombat éjjeli misének főcelebránsa Finta József volt. A záró szentmisét október 15-én 18 órakor tartották, azt Bodó Zoltán atya celebrálta. A részvevők lelkileg feltöltődve tértek haza, a házigazda Mészáros Miklós atyának megköszönve az együtt imádkozás lehetőségét.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. augusztus 15. szerda • Mária
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zarándoklat szoborszenteléssel a Peruska Mária kápolnánálA horvátzsidányi Egyházközség, a Fegyveres Erők, a Rendvédelmi Szervek, a Tűzoltóságok, a Katasztrófavédelem, a Hagyományőrző Egyesületek, valamint a Lovagrendek 2018. július 1-én tartották hagyományos zarándoklatukat a Peruska Mária kápolnánál.
A Répcevidék áprilisi számában (20. oldal) bemutattam a kápolna „Vlagyimiri Istenanya” kegyképét. Most egy másik, névtelenségben maradt festő ottani olajképére hívom fel a figyelmet, amely bejárattól balra rejtezik a félhomályban.
Megújul a Mária Oszlop és környezeteAz országos védelem alatt álló Mária Oszlop kora barokk stílusban, a XVIII. század elejéről származik. A díszes, faragott levelekkel borított karcsú oszlopon levő földgömbön álló Mária szobor erősen pusztult, ezért sürgős felújítása elkerülhetetlen.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online