1úton zarándokoltunk

2014. szeptember 24.
Témakör: Vallás | Település: Csepreg
1úton zarándokoltunk

Mi kell egy sikeres zarándoklathoz? Kellenek közönséges, mindennapi dolgok. Például elengedhetetlen a jó

bakancs. Szükség lehet támaszra is. Emelkedőn és lejtőn jó, ha kézben van a sokat látott vándorbot.
Aztán kellenek lelki, belső összetevők is. Az út során legyen velünk az ütemet adó ima, az ének, a kísérő belső gondolatok. Sokan szeretik a csendet, a ráhangolódást a teremtett világ szépségeire. Nagyon szerencsés az a zarándok, aki lelki vezetővel indulhat útra.
Bizony, elengedhetetlen a felkészülés. Edzeni kell a testet és a szellemet egyaránt. Előkészítjük a lábakat, egész szervezetünket. Ugyanígy elő kell készíteni a lelket is. Segít ebben az elcsendesedés, az égre a földre és az emberekre figyelés. Segítenek a jó helyről összegyűjtött információk. (Sok kérdésemre válaszoltak a Mária Rádió és a Katolikus Rádió adásai.)
Minden előkészületet megtettünk. Elérkezett az indulás napja. Összeállt a zarándok csapat. Közös ima és könyörgés a plébánia előtt. Aztán lelki vezetőnk áldásával nekivágtunk az útnak. Ahány ember, annyi felkészülés, annyi féle várakozás. Ahány zarándok annyi kérés az Isten és Jézusunk anyja, Mária felé.
Lépésről lépésre közeledünk a cél felé. Csapatban, együtt vagyunk. Kapunk és adunk. Ugyanígy ad valamit felénk zarándoktársunk. Az ima, az ének ritmust ad. Ha fárad is, nem lankad a láb. Mondom és hallom az imát, az éneket. Gondolkodom. Nézem az elém lépő tájat. Az erdőből kiérve felnézek az égre. Szép az idő. Megyek valami felé. Megyek valamiért. Közeledünk célunk felé. Az úton a távolban előbukkan a kápolna tornyán a kereszt. Keresztet visznek a csapat előtt is. Kereszt van a zászlókon is. Aztán legyőzve a fáradságot, túljutva a holt-ponton - zarándoklatunk végcélján szembe találkoztunk egy másik zarándok csapattal. Közös szentmise, körmenet. Hála Istennek sokan hallották meg a Boldogasszony hívó szavát!
Tudom, hogy augusztus 16-án sok-sok ezer zarándoktársam ugyan ilyen lelki impulzusokat élt meg szerte az országban, a Mária úton!


Dóra György

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. május 20. hétfő • Bernát, Felícia
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Sopronhorpácson megkezdődött aNEK-re való felkészülésAz 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (rövidítve NEK, IEC2020) 2020. szeptember 13–20. között tartják Budapesten. Az 1881 óta rendszeresen az utóbbi időben négyévente megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik.
Zarándoknap az édesanyákértÖtödik alkalommal indította az 1Úton zarándoknapot a Mária út Egyesület, és a Mária Rádió 2018. augusztus 25.-én szombaton.
Lovasok hálaadó szentmiséje a Peruska KápolnánálLovasok, íjászok találkoztak a történelmi zarándokhelyen
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online