Új emlékművet avattak Bükön az ünnep tiszteletére

2017. november 14. | Szerző: yde
Témakör: Ünnep | Település: Bük
Új emlékművet avattak Bükön az ünnep tiszteletére

Nagyszámú résztvevő mellett emlékezett Bük város az ’56-os forradalomra.

A bensőséges hangulatot Savanyu János Az éjféli ÁVO című verse alapozta meg Nika Róbert előadásában. Ezt követően Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke tartotta meg ünnepi köszöntőjét utalva a helyi eseményekre. Igazán szívszorító beszédet Blaskó Péter, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész tartott. A beszéd felidézte az '56-os eseményeket, ha lehet úgy mondani, testközelből. A színművész és családja is a disszidálást fontolgatta, de édesapjuk úgy döntött, hogy itthon maradnak. Az „Elindultam szép hazámból" című '56-os emlékművet, melyet Blaskó János szobrászművész, Blaskó Péter testvére alkotott, a katolikus és az evangélikus egyház képviselője is megáldotta. Az ünnep fényét a Büki Női Kar színvonalas előadása tett még emlékezetesebbé.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. október 20. szombat • Vendel
hirdetés
Olvasnivaló a témában
35.Vadászmise a Peruska Mária zarándokhelyenIdén 2018. június 10-én tartották a vadászok és erdészek háromnyelvű zarándoklatát a Peruska Mária kegyhelynél.
Ünnep volt, hát mi ünnepeltünkAz 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztek a sajtoskáliak is március 15-én délután.
170 éves évfordulóra emlékeztek Csepregen (+fotógaléria)„Emeld föl fejedet büszke nép!” – a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak idézték fel a szabadságharc pillanatait.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online