Új emlékművet avattak Bükön az ünnep tiszteletére

2017. november 14. | Szerző: yde
Témakör: Ünnep | Település: Bük
Új emlékművet avattak Bükön az ünnep tiszteletére

Nagyszámú résztvevő mellett emlékezett Bük város az ’56-os forradalomra.

A bensőséges hangulatot Savanyu János Az éjféli ÁVO című verse alapozta meg Nika Róbert előadásában. Ezt követően Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke tartotta meg ünnepi köszöntőjét utalva a helyi eseményekre. Igazán szívszorító beszédet Blaskó Péter, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész tartott. A beszéd felidézte az '56-os eseményeket, ha lehet úgy mondani, testközelből. A színművész és családja is a disszidálást fontolgatta, de édesapjuk úgy döntött, hogy itthon maradnak. Az „Elindultam szép hazámból" című '56-os emlékművet, melyet Blaskó János szobrászművész, Blaskó Péter testvére alkotott, a katolikus és az evangélikus egyház képviselője is megáldotta. Az ünnep fényét a Büki Női Kar színvonalas előadása tett még emlékezetesebbé.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. május 20. hétfő • Bernát, Felícia
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Hősökre emlékezett SajtoskálAz 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából Sajtoskál község megemlékezett nemzetünk hőseiről.
Az emlékezés koszorúi SzakonybanMárcius idusa a tiszteletadás időszaka. Felidézzük a március ifjak lelkesedését, 1848/49-es szabadságharc eseményeit. Megemlékezünk mindazokról, akik elősegítették egy jobb ország építését.
Kedves régi hagyományt elevenítettek fel csepregi fiatalok. Csengettek. Kabátot terítettem magamra és indultam, hogy ajtót nyitok. Kintről már hangok hallatszottak. Többen vannak. Ajtónyitás után nekem szegezik a kérdést: - Szabad-e betlehemezni?
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online