Nemzeti ünnepünk Csepregen

2017. március 29. | Szerző: Sági Ferenc
Témakör: Ünnep | Település: Csepreg

Az óvodában délelőtt, az iskolákban pedig a tanításhoz kapcsolódva emlékeztek az ünnepet megelőző napon az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulójára. Késő délután a városi ünnepségnek a dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott helyet.

Az ünnepi szónok, Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója felidézte a rendszerváltozás előtti március 15-éket. Majd a jeles nap eseményeit sorolva a 12 pont akkori és mai értelmezésére tért ki. Foglalkozott a szabadságharc sikereivel, s a túlerő előtti fegyverletétellel. Gondolatait megerősítette, kiegészítette az iskola tanulóinak színvonalas zenés, táncos és prózai előadása. A jelenetet Hetyésy Katalin és Niklné Iliás Hajnalka, a táncot Nagyné Krukics Szilvia, az énekeket Bartha Boglárka tanította be, a zenei részt Benkőné Krizmanich Edina rendezte.
Az ünnepi műsort követően Csepreg Város Önkormányzata nevében Vlasich Krisztián polgármester, Hárominé Orbán Erika alpolgármester és Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója, a Vas Megyei Kormányhivatal Kőszegi Járási Hivatala nevében Szele Tamásné hivatalvezető-helyettes, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség Csepregi Szervezete nevében Szarka Anikó és Horváth Gábor Bizottsági elnökök helyezték el a megemlékezés koszorúját. Ezt követően néhány civilszervezet és intézményvezető is tisztelgett a hősök emlékének az iskola előtti kopjafánál.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. október 20. szombat • Vendel
hirdetés
Olvasnivaló a témában
35.Vadászmise a Peruska Mária zarándokhelyenIdén 2018. június 10-én tartották a vadászok és erdészek háromnyelvű zarándoklatát a Peruska Mária kegyhelynél.
Ünnep volt, hát mi ünnepeltünkAz 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztek a sajtoskáliak is március 15-én délután.
170 éves évfordulóra emlékeztek Csepregen (+fotógaléria)„Emeld föl fejedet büszke nép!” – a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak idézték fel a szabadságharc pillanatait.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online