Nemzeti ünnepünk Csepregen

2017. március 29. | Szerző: Sági Ferenc
Témakör: Ünnep | Település: Csepreg

Az óvodában délelőtt, az iskolákban pedig a tanításhoz kapcsolódva emlékeztek az ünnepet megelőző napon az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulójára. Késő délután a városi ünnepségnek a dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott helyet.

Az ünnepi szónok, Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója felidézte a rendszerváltozás előtti március 15-éket. Majd a jeles nap eseményeit sorolva a 12 pont akkori és mai értelmezésére tért ki. Foglalkozott a szabadságharc sikereivel, s a túlerő előtti fegyverletétellel. Gondolatait megerősítette, kiegészítette az iskola tanulóinak színvonalas zenés, táncos és prózai előadása. A jelenetet Hetyésy Katalin és Niklné Iliás Hajnalka, a táncot Nagyné Krukics Szilvia, az énekeket Bartha Boglárka tanította be, a zenei részt Benkőné Krizmanich Edina rendezte.
Az ünnepi műsort követően Csepreg Város Önkormányzata nevében Vlasich Krisztián polgármester, Hárominé Orbán Erika alpolgármester és Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója, a Vas Megyei Kormányhivatal Kőszegi Járási Hivatala nevében Szele Tamásné hivatalvezető-helyettes, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség Csepregi Szervezete nevében Szarka Anikó és Horváth Gábor Bizottsági elnökök helyezték el a megemlékezés koszorúját. Ezt követően néhány civilszervezet és intézményvezető is tisztelgett a hősök emlékének az iskola előtti kopjafánál.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. május 22. szerda • Júlia, Rita
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Hősökre emlékezett SajtoskálAz 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából Sajtoskál község megemlékezett nemzetünk hőseiről.
Az emlékezés koszorúi SzakonybanMárcius idusa a tiszteletadás időszaka. Felidézzük a március ifjak lelkesedését, 1848/49-es szabadságharc eseményeit. Megemlékezünk mindazokról, akik elősegítették egy jobb ország építését.
Kedves régi hagyományt elevenítettek fel csepregi fiatalok. Csengettek. Kabátot terítettem magamra és indultam, hogy ajtót nyitok. Kintről már hangok hallatszottak. Többen vannak. Ajtónyitás után nekem szegezik a kérdést: - Szabad-e betlehemezni?
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online