Megemlékezés és könyvbemutató október 23-án Bükön (+fotógaléria)

2018. október 23. | Szerző: yde
Témakör: Ünnep | Település: Bük
Megemlékezés és könyvbemutató október 23-án Bükön (+fotógaléria)

A himnusz elhangzása után Szabó Tibor, Jászai Mari-díjas színész a szombathelyi Weöres Színház színművésze szavalta el Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című művét.

Ünnepi beszédében dr. Szapáry György, közgazdász emlékezett vissza gyermekkorára melyet Bükön töltött. Megható verset olvasott fel melyet édesanyja írt róla. A vers a büki templom pincéjében íródott a forradalom alatt.
Az intézmények és civil szervezetek elhelyezték az emlékezés virágait azt 56-os emlékműnél.

A megemlékezés után a városházán könyvbemutatóra került sor „KICSIT SAVANYÚ, DE A MIÉNK" címmel. A könyv Savanyu János visszaemlékezéseiből készült.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. január 18. péntek • Piroska
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ünnep DamonyánA községi önkormányzat szervezésében került megrendezésre a karácsonyt köszöntő műsoros est Chernelházadamonyán.
Sajtoskáliak Karácsonya„Karácsonyeste van: csend, nyugalom, béke, szeretet költözött az emberszívekbe.” – hangzott el az idézet Horváth Mercédesz előadásában, a sajtoskáli Szent Péter Pál templomban, a hagyományos betlehemes előadás alatt.
Adventi gyertyagyújtás SajtoskálonAdvent a karácsonyra való készülődés és várakozás időszaka, melyet a hagyományokhoz híven Sajtoskál község lakói idén is közösen ünnepeltek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online