Megemlékezés és könyvbemutató október 23-án Bükön (+fotógaléria)

2018. október 23. | Szerző: yde
Témakör: Ünnep | Település: Bük
Megemlékezés és könyvbemutató október 23-án Bükön (+fotógaléria)

A himnusz elhangzása után Szabó Tibor, Jászai Mari-díjas színész a szombathelyi Weöres Színház színművésze szavalta el Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című művét.

Ünnepi beszédében dr. Szapáry György, közgazdász emlékezett vissza gyermekkorára melyet Bükön töltött. Megható verset olvasott fel melyet édesanyja írt róla. A vers a büki templom pincéjében íródott a forradalom alatt.
Az intézmények és civil szervezetek elhelyezték az emlékezés virágait azt 56-os emlékműnél.

A megemlékezés után a városházán könyvbemutatóra került sor „KICSIT SAVANYÚ, DE A MIÉNK" címmel. A könyv Savanyu János visszaemlékezéseiből készült.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. november 17. szombat • Hortenzia, Gergő
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Az 56-os hősökre emlékeztekTisztelettejes megemlékezésre és csendes főhajtásra invitálta a városi polgárságát Csepreg Város Önkormányzata, akik október 22-én késő délután emlékeztek meg az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 62.
35.Vadászmise a Peruska Mária zarándokhelyenIdén 2018. június 10-én tartották a vadászok és erdészek háromnyelvű zarándoklatát a Peruska Mária kegyhelynél.
Ünnep volt, hát mi ünnepeltünkAz 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeztek a sajtoskáliak is március 15-én délután.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online