Hazánk hősei előtt emlékeztek

2019. június 11. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Ünnep | Település: Csepreg
Hazánk hősei előtt emlékeztek

„Isten álld meg a magyart” – a Himnusz első versszaka zengte be a teret május utolsó hétvégéjén a csepregi Promenádon, ahol az önkormányzat a magyar hősök előtti tisztelet jeléül rendezett ünnepi megemlékezést.

A fúvószenekar induló zenéjét követően Horváth Gábor, a Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke köszöntötte a megjelent városi polgárokat. Beszédében kitért arra, hogy e jeles alkalommal azok előtt rójuk le tiszteletünket, akik Magyarország szabadságáért, függetlenségének fennmaradásáért küzdöttek. Egykor a Nyugat védelmezője, védvonala volt országunk. A magyar nemzetnek a jelenben újra küzdeni kell azért, hogy Európában méltó helyet vívjon ki, hiszen nem csak a kereszténység és a magyarság védőpajzsa vagyunk. A szónok megemlékező és jövőbe tekintő gondolatait követően a Káldi Napraforgók Egyesület néptánccsoportja előadását láthatták a megemlékezők. A csíki táncbemutató után Csepreg Város Önkormányzata nevében koszorút helyezett el Vlasich Krisztán polgármester, Hárominé Orbán Erika alpolgármester, Horváth Gábor és Oláh Imre városi képviselők. A megemlékezésen Csepreg Város Fúvószenekara mellett a Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület díszőrségének részvétele emelte Hősök napi ünnepség fényét.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. augusztus 18. vasárnap • Ilona
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Hősökre emlékezett SajtoskálAz 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából Sajtoskál község megemlékezett nemzetünk hőseiről.
Az emlékezés koszorúi SzakonybanMárcius idusa a tiszteletadás időszaka. Felidézzük a március ifjak lelkesedését, 1848/49-es szabadságharc eseményeit. Megemlékezünk mindazokról, akik elősegítették egy jobb ország építését.
Kedves régi hagyományt elevenítettek fel csepregi fiatalok. Csengettek. Kabátot terítettem magamra és indultam, hogy ajtót nyitok. Kintről már hangok hallatszottak. Többen vannak. Ajtónyitás után nekem szegezik a kérdést: - Szabad-e betlehemezni?
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online