Adventi gyertyagyújtás Sajtoskálon

2019. január 11. | Szerző: Kovács Vivien
Témakör: Ünnep | Település: Sajtoskál
Adventi gyertyagyújtás Sajtoskálon

Advent a karácsonyra való készülődés és várakozás időszaka, melyet a hagyományokhoz híven Sajtoskál község lakói idén is közösen ünnepeltek.

Advent első hétvégéjén a falu utcáiba is beköszöntött a karácsonyi hangulat, mely nem jelez mást, mint hogy hamarosan itt a karácsony. Az utcákon felgyúltak a gyönyörű ünnepi fények, s a házak is karácsonyi díszekben pompáznak.
Advent első vasárnapját ünnepelve a falu lakói összegyűltek a helyi templomban, hogy közösen meggyújtsák a koszorú első gyertyáját. Szabó Miklós plébános úr megtartotta szentmiséjét, majd a Táplánszentkeresztről érkezett Tavaszi Szél Citerazenekar koncertjével és a község gyermekeinek megható verseivel ünnepelték az adventet.
A templomudvaron mindenki megcsodálhatta a betlehemet, valamint az első gyermekrajzot az adventi kalendáriumon.
Az idei évben is egy meghitt ünnepségben lehetett része a jelenlévőknek.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. január 19. szombat • Sára
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ünnep DamonyánA községi önkormányzat szervezésében került megrendezésre a karácsonyt köszöntő műsoros est Chernelházadamonyán.
Sajtoskáliak Karácsonya„Karácsonyeste van: csend, nyugalom, béke, szeretet költözött az emberszívekbe.” – hangzott el az idézet Horváth Mercédesz előadásában, a sajtoskáli Szent Péter Pál templomban, a hagyományos betlehemes előadás alatt.
Ünnep
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online