Adventi gyertyagyújtás Sajtoskálon

2019. január 11. | Szerző: Kovács Vivien
Témakör: Ünnep | Település: Sajtoskál
Adventi gyertyagyújtás Sajtoskálon

Advent a karácsonyra való készülődés és várakozás időszaka, melyet a hagyományokhoz híven Sajtoskál község lakói idén is közösen ünnepeltek.

Advent első hétvégéjén a falu utcáiba is beköszöntött a karácsonyi hangulat, mely nem jelez mást, mint hogy hamarosan itt a karácsony. Az utcákon felgyúltak a gyönyörű ünnepi fények, s a házak is karácsonyi díszekben pompáznak.
Advent első vasárnapját ünnepelve a falu lakói összegyűltek a helyi templomban, hogy közösen meggyújtsák a koszorú első gyertyáját. Szabó Miklós plébános úr megtartotta szentmiséjét, majd a Táplánszentkeresztről érkezett Tavaszi Szél Citerazenekar koncertjével és a község gyermekeinek megható verseivel ünnepelték az adventet.
A templomudvaron mindenki megcsodálhatta a betlehemet, valamint az első gyermekrajzot az adventi kalendáriumon.
Az idei évben is egy meghitt ünnepségben lehetett része a jelenlévőknek.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 20. szerda • Klaudia
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Kedves régi hagyományt elevenítettek fel csepregi fiatalok. Csengettek. Kabátot terítettem magamra és indultam, hogy ajtót nyitok. Kintről már hangok hallatszottak. Többen vannak. Ajtónyitás után nekem szegezik a kérdést: - Szabad-e betlehemezni?
Karácsonyi ünnepkör NagygeresdenA karácsonyi ünnepkör advent első vasárnapjától a háromkirályok ünnepéig tartó időszak, amely magában foglalja a készülődés és az ünneplés időszakát, valamint az azt követő napokat Vízkeresztig.
Adventi gyertyagyújtás és ravatalozó-átadásAdvent első vasárnapján ismét összegyűltünk, hogy méltóképpen ünnepeljük eme jeles ünnepkört. Németh László polgármester úr ünnepi köszöntője után átadásra került a kibővített ravatalozó.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online