A 2017. évi advent kezdete Csepregen

2017. december 22. | Szerző: Sági Ferenc
Témakör: Ünnep | Település: Csepreg

November végén, december elején karácsonyi díszbe öltöztek a települések közterei, a módosabb helyeken a főutak is.

A lakások jelentős részén egyre több a nagy ünnepre hangoló dekoráció. Az idei advent kezdetére megérkezett az első hó is, még varázslatosabbá téve a várakozás kezdetének hangulatát.
Ezek a külsőségek évről-évre látványosabbak lettek Csepregen is. A művelődési intézmények, a civil szervezetek és közéleti személyek pedig idén is tettek róla, hogy a promenádi adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásához kapcsolódva, vagy attól függetlenül, a belső értékek is felszínre kerüljenek. Erre utalt, s a lényegre, a Megváltó várására hívta fel a figyelmet Finta József esperes plébános december 3-án. Horváth Gábor bizottsági elnök és Tóth Marcell, az adventi koszorú készítője gyújtotta meg az első gyertyát. Nagy sikert arattak a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI színjátszói regösénekekből, s ezek által ihletett versekből összeállított műsorukkal. A citerásokkal megerősített Csepregi Férfi Dalkör tagjai régi és új karácsonyi dalokat előadva fokozták a várakozás hangulatát. A hűvös időt meleg tea és forralt bor segített elviselni, sokan pedig az édességekből, karácsonyi díszekből és ajándéktárgyakból válogattak az adventi vásárban.
A gyertyagyújtást követően a művelődési ház színháztermében a Csepregi Vegyeskar Egyesület, a Vocal Spirit és a Csepregi Csicsergők adventi hangversenye bűvölte el a szép számú érdeklődőt. A kórusvezető, Kancsó Zoltánné Kebelei Ibolya és lánya, Eszter által válogatott néhány klasszikus dal mellett rengeteg újdonsággal is megleptek bennünket. Az igényes műveket a kórusok gyönyörű hangon és tisztán adták elő. A csodálatos díszlet, a jelmezek, a fényeffektusok, a nagyszerű koreográfiák és a szépen csengő dalok együttesen varázsolták el a közönséget. A zeneszámok között elhangzó irodalmi művek gondolatai elmélyítették a lélekemelő élményt. A siker óriási volt.
Színvonalas előadásokkal kezdődött az idei Csepregi Advent, mely a következő hetekben újabb ünnepre hangoló produkciókkal folytatódik.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. december 15. szombat • Valér
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Az 56-os hősökre emlékeztekTisztelettejes megemlékezésre és csendes főhajtásra invitálta a városi polgárságát Csepreg Város Önkormányzata, akik október 22-én késő délután emlékeztek meg az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 62.
Megemlékezés és könyvbemutató október 23-án Bükön (+fotógaléria)A himnusz elhangzása után Szabó Tibor, Jászai Mari-díjas színész a szombathelyi Weöres Színház színművésze szavalta el Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című művét.
35.Vadászmise a Peruska Mária zarándokhelyenIdén 2018. június 10-én tartották a vadászok és erdészek háromnyelvű zarándoklatát a Peruska Mária kegyhelynél.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online