35.Vadászmise a Peruska Mária zarándokhelyen

2018. július 9. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Ünnep | Település: Horvátzsidány, Csepreg, Kiszsidány
35.Vadászmise a Peruska Mária zarándokhelyen

Idén 2018. június 10-én tartották a vadászok és erdészek háromnyelvű zarándoklatát a Peruska Mária kegyhelynél.

A búcsújáróhely Csepreg, valamint a horvát lakta települések Tömörd, Horvátzsidány, Kiszsidány és Peresznye határában fekszik. A környék vadásztársaságai, a szombathelyi Erdészeti Zrt. Dumovits István plébános úr vezetésével itt tartják három nyelvű miséjüket. A 35. évforduló kapcsán plébános úr beszélt a kezdetekről, hogy hogyan is kezdődött a vadászmise története. Majd köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik tettek ezért a zarándokhelyért. A szentmisét a horvátzsidányi kórus felemelő éneke, valamint a vadászkürtök felhangzása még ünnepélyesebbé tette. Ezen a szentmisén részt vett egy Sopronból érkezett zarándokcsoport is.
Könyvet jelentetett meg az Országos Magyar Vadászkamara 2018. -ban „Fejet hajtunk II. Vadászati emlékhelyek Magyarországon" címmel, amelyben a Peruska Mária Emlékfája is szerepel. Néhányan ebből a könyvből is kaptak az OMVK helyi szervezetétől.
Az Emlékfánál pedig koszorúzással emlékeztek az elhunyt erdészekre, vadászokra.
A himnuszok elhangzása után a zarándokokat agapéval várták a környező települések vadásztársaságai.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. április 18. csütörtök • Andrea, Ilma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Hősökre emlékezett SajtoskálAz 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából Sajtoskál község megemlékezett nemzetünk hőseiről.
Az emlékezés koszorúi SzakonybanMárcius idusa a tiszteletadás időszaka. Felidézzük a március ifjak lelkesedését, 1848/49-es szabadságharc eseményeit. Megemlékezünk mindazokról, akik elősegítették egy jobb ország építését.
Kedves régi hagyományt elevenítettek fel csepregi fiatalok. Csengettek. Kabátot terítettem magamra és indultam, hogy ajtót nyitok. Kintről már hangok hallatszottak. Többen vannak. Ajtónyitás után nekem szegezik a kérdést: - Szabad-e betlehemezni?
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online