Szeles, esős, de sikeres volt a XVII. Zsirai Napok

2016. augusztus 18. | Szerző: N. P. Kati
Témakör: Közélet | Település: Zsira
Szeles, esős, de sikeres volt a XVII. Zsirai Napok

Minden rendezvényszervező rémálma vált valóra július közepén Zsirán. Ha programot szervezünk, és nincs megfelelő nagyságú fedett helyünk, esetleg sátrunk, akkor egy nagyobb program „halálát” jelentheti a rossz idő.

Az utolsó pillanatban átszervezni mindent, nem könnyű dolog. A pénteken este kezdődő rendezvény a helyi fellépőkkel indult. Ezt még szabadtéren tudtuk lebonyolítani, igaz már nagyon fújt a szél és hideg is volt. Felléptek a helyi Értelmi Fogyatékosok Otthonának lakói egy tánccal, valamint a kötélugró lányaink is, Jandrasits Andrea vezetésével. Utánuk a sopronhorpácsi mazsorett csoport műsorát láthattuk. Este hét órától a Maya Trió ismert olasz slágerekkel igyekezett lázba hozni a közönséget, több-kevesebb sikerrel. Az est további részében szintén egy zenész szórakoztatta a hideg ellenére kitartó vendégeket.
Szombaton délelőtt a homokbányában lövészverseny volt, majd a délutáni programok az eső és a szél miatt a Kultúrházba szorultak be. Fellépett nálunk a Kajárpéci Vízirevü a Hany Istók, a láp fia című vásári dagonyával, Nagy Jonathan bűvész elvarázsolt minket, és természetesen a zsirai énekkar műsora is osztatlan sikert aratott. A vacsorára Zsira Község Önkormányzatának képviselő-testülete hívta meg a falu lakóit, és vendégeiket, ehhez az iskolaudvar fedett kerékpártárolójából rögtönöztünk étkezőt. Egy tál gulyásra volt mindenki hivatalos. Az estét a Joker zenekar bálja zárta a Kultúrházban. Voltak fellépők, akiket még le tudtunk mondani, volt aki elfelejtett eljönni, de összességében, ha az idő is kedvezett volna, akkor egy igazán kellemes rendezvényünk lehetett volna. Azért, azt gondolom, hogy aki eljött, az nem bánta meg, akik pedig felléptek (főleg helyi fellépők), nekik nem kevés munkájuk volt így is az előkészületekkel. Mindenesetre reméljük, hogy az elkövetkezendő években szerencsésebbek leszünk az időpont kiválasztásával.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek