Borban a hangulat

2016. május 27. | Szerző: (X)
Témakör: Egyéb | Település: Zsira
Borban a hangulat

Már nem kérdés, milyen bor lesz az idei tavasz és nyár sztárja: a Jekl Primo gyöngyöző rozébor.

Friss és kellemes, és ahogy Jekl Flóra ajánlotta: olasz mintára készült. A lehető legkellemesebb élmény azoknak, akik csalódással kóstoltak már „hazai kevert" rozékat, érdemes a Jekl-féle ajánlatot kipróbálni. És ez csak az egyik tanulsága volt az ízorgiákat kínáló Jekl Borvacsorának a Piros Ház Vendéglőben Zsirán. Akik már visszatérő Borvacsora-vendégként érkeztek, azok tudták, hogy tökéletes harmóniára számíthatnak a fogások sorában, valamint az ételek és a borok között. Az új vendégek pedig irigykedve hallgatták az eddigi estek beszámolóit. A legfontosabb, hogy mindenki elégedett lehetett az április kínálattal: Jekl Béla és leánya, Flóra Villányból hozott ízelítőt a mesés ízekhez. Turcsányi Tamás a borok leírását ismerte, azokhoz komponált ízösszeállításokat - tökéletesen, így értékelek a borászok, s nem mellékesen a régi és az új vendégek. A medvehagymás sajtlinzer, tavaszi primőr zöldekkel tökéletes indítása volt az estének. Száraz vörösbort kívánt az előétel: 2015-ös Portugieser érkezett hozzá. Tavaszi ízeket hozott a meleg nyúlpástétom vajas boushetban zöld spárgával. Tökéletesen passzolt a Syraz „Feketehegy válogatás" száraz bor a 2013-as évből. Száraz vörös, Pinot Noir dukált a bőrös malacsülthöz, amely rozmaringos parázsburgonyával és céklás rebarbararaguval került a vendégek elé. Könnyű és testes, erős és friss - az étel ízeinek párosításaira és a hozzá ízlelt borra is ez a legjobb leírás. Primo cuvée, száraz vörösbor dukált a gyümölcsteával füstölt hátszínhez. Persze az erdei gyümölcs glace és a „Yorkshire" puding is passzolt az ízekhez, illatokhoz. Sokak szerint, ez volt a legtökéletesebb párosítás - de kevesen merték volna biztosan állítani, melyik fogás-kompozíció volt a legideálisabb a Borvacsorán. Balla Gergely alig győzte fogadni a dicséreteket és továbbítani a konyhába az elismerő szavakat. Álomszerűen ért véget a vacsora: hogy hol kezdődött az eper, és honnan érkezett az ízlelőbimbókhoz a csokiorgia, azt csak találgatták a lelkes kóstolók. Az biztos, hogy tökéletes volt a desszert, hozzá a Jekl Merlot „Fekete hegy válogatás" száraz vörösbor 2012-ből. Azonnal folytatást követeltek a vendégek. S bár a tavaszi Borvacsora-sorozat véget ért, de Gergelyék azt ígérték: lesz folytatás a nyáron, különleges grill borvacsorákkal várnak mindenkit a Piros Ház Vendéglőben Zsirán. Borvacsora időpontok az étterem Facebook oldalán

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek