Zajlik az élet Tompaládonyban

2015. június 11.
Témakör: Közélet | Település: Tompaládony
Zajlik az élet Tompaládonyban

Májusfa állítása
Településünk májusfáját április 30-án este állítottuk fel a faluház udvarán. A fa a község határában található erdőből származik, melyet falunk egyik lakója adományozott. Molnár Zsoltnak ezúton is köszönjük a felajánlást. A további munkálatokat fiatalok, idősebbek és természetesen erős férfikezek segítették. Gyermekeink pedig boldogan kötötték fel a névvel vagy egyéb ismertetőjellel ellátott szalagjaikat a közös májusfánkra.

Anyák napja
„Nem az a leghatalmasabb, akinek legnagyobb a gazdagsága,
Hanem az a leghatalmasabb, aki embert szül a világra."
Május első vasárnapján ezekkel a szavakkal köszöntötte polgármesterünk az édesanyákat, nagymamákat, akik szívük alatt hordoztak, felneveltek, tanítottak bennünket. Általános iskolás diákjaink szép versekkel, megható költeményekkel és kedves fényképekkel fejezték ki hálájukat, odaadó szeretetüket. Egy igazán szívhez szóló műsorral ajándékoztak meg minket. Nagymamáink kiváltképpen boldogok voltak, hisz unokáik külön gondolatokkal is meglepték őket. A könnyek törölgetését követően kötetlen beszélgetéssel, sütizéssel folytattuk az estét. A gyerekek felkészítője Ruzsáné Molnár Gyöngyi volt, akinek ezúton is köszönjük a segítségét, közreműködését.
Gyermeknap
A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában kiemelkedően fontos eseménynek tartják. Ez a szokás Törökországból ered, hazánkban 1931 óta ünnepeljük, május utolsó vasárnapján. Célja, hogy felhívja az emberek, a világ figyelmét a gyermekek jogaira. Fontos, hogy biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Engedjük őket létezni, s gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik.
„Mi leszel, ha nagy leszel?
Én nem leszek, hanem már vagyok valami!"
H.H.R.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában