Tompaládony hírei

2016. június 20.
Témakör: Egyéb | Település: Tompaládony
Tompaládony hírei

Május első napja, nemcsak a majális és a ballagások miatt volt fontos, hanem a hónaphoz kötődő népszokás, a májusfaállításának hagyománya miatt is.

Ez a szokás még ma is él, de már nem a régi formájában. Csak ritkán látunk fát az eladó lányok ablaka előtt, inkább a kocsmák, eszpresszók és faluházak udvarán díszelegnek. Manapság a települések már csak egy közös tavaszhírnököt állítanak fel. Így volt ez a mi kis falunkban is. A fát a korábbi évekhez hasonlóan, Molnár Zsolt helyi vállalkozó ajánlotta fel. Köszönjük szépen. A fa felállítását és díszítését a gyerekek és szüleik közösen végezték el a faluház udvarán. Így a fiatalság szimbóluma, a feldíszített zöld ág, a mi kis lakóhelyünkön is jelképezte a természet újjászületését.

Anyák napja
Az év talán legszebb és legbensőségesebb napja az Anyák napja. Ez alkalommal mi is összegyűltünk ünnepelni. Az ünnepséget a polgármester köszöntője nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy az édesanyák milyen nagyszerűek, hisz egyszerre tudnak sugárzó nők, odaadó édesanyák, figyelmes feleségek és szuper nagymamák is lenni. A gyerekek szívhez szóló versekkel köszöntötték az anyukákat, nagymamákat. A vendégek mindegyike meghatódott és könnybe lábadt a szeme, ahogy az iskolások igyekezetét és odaadását nézték, mellyel megadták a gyermeki tiszteletet számukra. A felkészítő tanár Ruzsáné Molnár Gyöngyi volt, akinek ezúton is köszönjük a közreműködését.

Vakáció
Lassan vége a tanévnek, kitör a vakáció. Nincs több lecke, korán kelés, iskolai feladatok, elfoglaltságok. A következő hetek a kikapcsolódásról, szabadságról, kötetlenségről szólnak. Kedves gyerekek! Kellemes időtöltést, gyönyörű nyarat, vidám élményeket és jó pihenést kívánunk!
„Június lett és tanév vége, Nem kell felelni, izgalom sincs,
Szabadság, barátom, itt a nyár, és mindennap tovább alhatok,
a gondokkal, leckékkel félre, enyém a tópart, s mekkora kincs,
örömünk kapuja tárva már. hogy ismét, megint szabad vagyok."

H. H. R.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.