Tompaládony büszkesége

2016. augusztus 24. | Szerző: yde
Témakör: Kultúra | Település: Tompaládony

Ünnepélyes keretek közt, június 17-én, a Bői Általános Iskola tanévzáró ünnepélyén és ballagásán vehette át az iskola végzős tanulója, a tompaládonyi Molnár Brigitta Dr. Vincze György körjegyzőtől a „Répce-vidék nyíló virága”-díjat sokéves kulturális tevékenységéért.

Az elismerésben olyan fiatalok részesülhetnek, akik már általános iskolai éveik alatt jelentős értékőrző tevékenységet végeznek a Répce-vidék kultúrájáért, hagyományaiért. A szép üvegrózsát és a 10 ezer forintos könyvutalványt a pályázat készítője, Vincze Veronika, Brigi osztályfőnöke és magyartanára, mentora is megkapta, aki a felső tagozatban segítette a különböző vers-és prózamondó versenyekre való felkészülését.
Brigitta már egész kis korától aktív szereplője volt Tompaládony kulturális eseményeinek. Általános iskolásként számos vers-, mese- és prózamondó verseny, kulturális szemle sikeres résztvevője volt. Nívó-díjak, kiemelt arany minősítések kötődnek nevéhez Csepregtől, Bükön át egészen Sárvárig. Az alsó tagozatban felkészülését tanítója, Hajós Attiláné, Gabi támogatta, de a háttérben mindig ott állt az édesanya Molnárné Ozsánna Beáta, aki maga is igazi közösségi ember.
Brigitta édesanyjával és nővérével tagja a Tompaládonyi Fiatalok Társulatának és a csepregi Mosoly Tánccsoportnak is, valamint éveken át szerepelt iskolája színjátszó csoportjában. Rendszeresen részt vesz falunapokon, bálokon a térségben. Kulturális tevékenységét valószínűleg gimnáziumi évei alatt is folytatja majd, hisz számára ez már „életforma".

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek