TOMPALÁDONY áprilisi hírei

2015. május 18.
Témakör: Közélet | Település: Tompaládony
TOMPALÁDONY áprilisi hírei

Húsvéti készülődés Az Őszirózsa klub vendégszeretetének köszönhetően március 26-án délután a koszorúkészítés rejtelmeibe tekinthettünk be. A szokványostól

eltérő, új technikát Markó Mihály kertész és felesége mutatta be. Kipróbáltuk és megtanultuk, hogy hogyan is lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni egy asztali díszt. Megismerhettük még a húsvéti nyuszifészek készítésének fortélyait is. Az önkormányzat jóvoltából pedig mindenki hazavihette, az általa készített remekművet.
Megérkezett a nyuszi
Falunk apróságaihoz húsvét vasárnap látogatott el a nyuszika. Az édességek megkeresése után meglepetésműsor fogadta gyermekeinket. Interaktív foglalkozáson vehettek részt, ahol közösen játszottak, meséltek, énekeltek. Vendégünk volt Gerbert Judit színésznő, aki a Győri Nemzeti Színház oszlopos tagja.
Május elseje
A fiatalság tavaszi örömünnepe május elseje, a májusfa állításának időpontja. A májusfa alapvetően a tavaszköszöntés kelléke, de a termékenység jelképének is tekinthetjük, hisz egykor a szerelmet jelezte, mivel főleg legények ajándékozták a kiszemelt lányoknak. Manapság viszont a városok, falvak terein egy közös fát állítunk fel, mellyel a közösséghez való tartozást, az összefogást kívánjuk kifejezni.
Anyák napja
Május első vasárnapján köszöntjük az édesanyákat és a nagymamákat. Fontos, hogy ne kezeljük ezt a napot csak egy ünnepnek a sok között, hiszen ki tudja, meddig lehetünk hálásak nekik a rengeteg szeretetért, gondoskodásért. Tiszteljük őket és adjunk hálát azért a sok jóért, amit a hosszú évek alatt nekünk nyújtottak. Kedves szavakkal, virággal vagy szívhez szóló ajándékkal köszönhetjük meg fáradozásukat.
„ Azt kívánom Anyák napján,
Édesanyám te neked,
Mindörökké kössön össze
Bennünket a szeretet!"
H.H.R.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában