Tavaszváró ünnepség Tompaládonyban

2016. április 19.
Témakör: Közélet | Település: Tompaládony
Tavaszváró ünnepség Tompaládonyban

A hagyományokhoz híven, ebben az évben is zenés, táncos, vidám jelenetekkel vártuk a kikeletet, a tavasz megérkezését. Talán mondhatjuk, hogy minden korábbinál nehezebben állt össze az idei műsor.

Számos gond, probléma, betegség keserítette meg a lázas készülődést. A küzdelem viszont megérte, mert amilyen nehézkes volt az indulás, annál jobb lett a végeredmény. Ez az alkalom lett az eddigi legsikeresebb rendezvények egyike. Öröm volt látni, hogy a falu apraja-nagyja egymással karöltve, közösen verselt, énekelt, táncolt. Legkisebbjeink jobbnál jobb jelmezbe öltözve harsogták, hogy: „Hidd el, hogy gyermek volt minden óriás..." A nagyobb gyerekek igazi buli hangulatot teremtettek, megmutatták, hogy hogyan is kell mulatni. Fiatal lányaink, a Fantastic four csapata elrepített minket a modern disco világába. A két koma bemutatta, hogyan birkóznak meg a bankkártyák rejtelmes használatával. A ládonyi asszonyok a nők egyenjogúságáért harcoltak, különös hangsúlyt fektetve a szülésre. Zárásként Zoltán Erikával és Nótár Maryvel mulathattunk. Az est folyamán vendégünk volt még a Mosoly tánccsoport, akik egy különleges produkcióval színesítették műsorunkat. A vigadalom hajnalig tartott.
Rengeteg felajánlást, támogatást kaptunk, amit ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki bármilyen módon segített abban, hogy rendezvényünk megvalósulhatott.
Húsvéti készülődés
Nagyszombaton délután a faluház udvarán tavaszi sürgés-forgás volt, megérkezett a nyuszi. Gyermekeink nagy örömére, mindenkinek sikerült ajándékcsomagot találni. A csokivadászat után Gerbert Judit színésznő közreműködésével közös dalolással, játékkal folytatódott a délután.

„Örülj, örvendezz, amíg csak lehet!
Várd a virágzó kikeletet, érezd a tavasz illatát, érezd a lágy szellő huzatát!
Örülj, örvendezz, amíg csak lehet!"
H. H. R.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában