FALUNAP TOMPALÁDONYBAN

2015. október 20.
Témakör: Közélet | Település: Tompaládony
FALUNAP TOMPALÁDONYBAN

2015.09.05-én került megrendezésre településünk ünnepnapja. A reggel zenés ébresztővel indult, majd 9 órakor elstartolt a főzőverseny, a kispályás focimérkőzés.

14 órától kezdődtek a hivatalos programok. A megnyitón elsőként polgármesterünk köszöntötte a meghívott vendégeket illetve a falu lakóit. Beszédében kiemelte, hogy a szeptemberi falunap rendhagyó településünk életében, hisz a hagyomány szerint augusztusban tartjuk. Az idén viszont ez az ünnep eltolódott, mivel pályázatot nyújtottunk be a falugondnoki busz lecserélésére és ennek munkálatai most fejeződtek be. A feladat nem volt könnyű, mert rengeteg kritérium, elvárás volt, amelyeket napról-napra teljesíteni kellett. A fáradozást viszont megérte, mert a kitartó munkának meg lett az eredménye. Örömmel jelentette be, hogy pályázatunk sikeres volt és megkaptuk a támogatást. Tompaládony új falugondnoki autóval gazdagodott. Az ünnepi beszéd megtartására felkért Ágh Péter, országgyűlési képviselő sajnos nem tudott személyesen részt venni rendezvényünkön, a rendkívüli menekülthelyzet miatt. Üdvözlő szavai viszont eljutottak hozzánk, amelyben három fontos tanáccsal látta el Tompaládony lakósait. Először is arra buzdította a fiatalokat, hogy ne féljenek gyereket vállalni és őket becsülettel felnevelni. Második kérése az volt, hogy Tompaládony továbbra is maradjon egy közösség. Ne csupán a lakcímkártya kössön ide minket, hanem nap, mint nap segítsük egymást és tegyünk a településünkért. A harmadik tanácsa úgy hangzott, hogy legyünk kezdeményezőek és bátrak kis falunk érdekében. Búcsúzóul pedig meghívást kaptunk Budapestre az Országház megtekintésére.

A köszöntő beszédek után ökumenikus istentisztelettel folytattuk a délutánt Pécsinger Éva lelkész és Kovács Pál atya részvételével. Ezt követően hivatalosan is átadásra került az új falugondnoki járművünk, Dr. Galántai György, a Sárvári Járási Hivatal vezetője közreműködésével. A busz mindenkié, de a legtöbbet a gyerekek, az idősebbek és a betegek utaznak vele. Isten áldását kértük, hogy vigyázzon mindnyájukra.

A hivatalos programok után a kulturális és szórakoztató műsorok következtek. Gyermekeinket közben ugrálóvár, bábszínház, aranytetoválás, csillámtetoválás és hennafestés várta. Átadásra kerültek a délelőtti főzőverseny díjai is. A legjobb csapatok elnyerték az arany, ezüst és bronzminősítésű Gasztro-lovagi címet. Az elbírálás során a zsűri figyelembe vette az alapanyagok megválogatását, az elkészítés módját, az étel minőségét, ízét, harmóniáját és nem utolsósorban a tálalását.

A délutáni jó hangulatról kezdésként a simasági lányok gondoskodtak, akik csupa-csupa jókedvű, vidám fellépővel érkeztek hozzánk. A következő szereplőink a helyi gyerekek és a fiatalok voltak, akik a Mosoly tánccsoporttal együtt léptek fel. Igazi zenei kiránduláson vehettünk részt, jártunk a mediterrán Görögországban, a forró Afrikában, a felgyorsult Amerikában és a csillogó Törökországban.
A táncok után a színházi életbe nyerhettünk betekintést a Ferrum Színházi Társulás előadása által. Ők egy vidám népi komédiát, Kocsonya Mihály házasságát mutatták be. 18 órától finom vacsorával, tombolasorsolással és bállal zárult a nap, a talpalávalót Bakos Roland húzta.
Köszönjük mindenkinek a segítségét, akik bármilyen módon közreműködtek abban, hogy falunapunk programjai megvalósulhattak. Külön köszönjük a különböző felajánlásokat, támogatásokat, amellyel hozzájárultak rendezvényünkhöz.
H. H. R.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában