Tömördiek Grazi kirándulása

2017. június 15.
Témakör: Közélet | Település: Tömörd
Tömördiek Grazi kirándulása

Május 13-án, szombaton Graz felé vettük az irányt. Szerencsére az előrejelzés ellenére ragyogó időnk volt.

36-an indultunk útnak. Először ellátogattunk az Eggenberg kastélyhoz, volt, aki megnézte az épületet belülről, akadt olyan is, aki a festmények gyűjteményét járta végig, s voltak, akik csak a kertet járták, ahol szabadon sétáló pávák társaságát élvezhették.
Innen átmentünk a Slossberg lábához, a társaság egy része várhegy siklóval, a másik része pedig nagyon sportosan, felgyalogolt, meg kell jegyezni, hogy nagyon fitt volt a csapat.
Fentről a kilátás páratlanul pazar volt. Innen leérve kipróbálták néhányan a várhegy alatt húzódó mese barlangvasutat, gyerekek, felnőttek egyaránt élvezték. Útunk végén tettünk egy sétát Graz Fő terén, ahol pazar látvány fogadott bennünk többek között a Városháza, Tartományi Székház, Swarovski ház, festett ház. Majd az Operaháznál készítettünk egy utolsó közös fotót és megfáradtan, de élményekkel tele tértünk haza.
Igazán remek kis csapat volt 8-72 éves korig. A több kilométer gyaloglás - többnyire fel a magasba - egy igazi gyalogtúra volt. Reméljük, hogy ilyen jó csapattal - és még csatlakoznak hozzánk többen is - megismételhetjük jövőre is egy másik szép helyre. Puskerné Hermann Beáta

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában