„Valahol-ban” Szakonyban

2016. december 15. | Szerző: Boros Rudolfné
Témakör: Kultúra | Település: Szakony
„Valahol-ban” Szakonyban

A Szakonyi Kistérségi Könyvtár 2016. október 23-án, Búzás Tünde csodálatos festményeinek bemutatójára invitálta az érdeklődőket.

A megnyitón Kluk László klarinétjátéka hangzott fel először, majd Weöres Sándor Szembe-fordított tükrök című versét Boros Fanni olvasta fel. A bevezető gondolatok előtt Hajas Dezső alpolgármester köszöntötte az alkotót, a megjelenteket, és nyitotta meg a kiállítást. A képek megálmodóját, munkásságát Boros Rudolfné könyvtáros mutatta be, hozta közelebb a megjelenteknek. Búzás Tünde többdiplomás pedagógus, aki a büki óvodában, és általános iskolában napi kapcsolatban van a gyermekekkel, ismerve gyermeki lelkületüket, érzelemvilágukat. Gyógypedagógusként, óvónőként, művészetterapeutaként képeivel mutatni akar nekünk valamit a realitáson túli világából. Bár műfaj nélküli művész, aki leginkább a festészetben találta meg az önkifejezés eszközét. Ahogy ő maga mondja: imád festeni, s ha azt jól teszi, érzelmeket vált ki közönségéből. Képei rólunk, nekünk, a minket körül vevő csodavilágról szólnak, csak észre kell vennünk. Ezt pedig nem lehet másképp, csak ha nyitott szívvel és lélekkel közeledünk az alkotásaihoz - zárta gondolatait Boros Rudolfné.
A kiállítás november 6-ig volt látható a szakonyi közösségi házban. A rendhagyó alkalmon a megjelentek együtt tisztelegtek 1956 hősei emléke előtt. Németh Laura éneke után a település nevében Hajas Dezső alpolgármester gyújtotta meg az emlékezés mécseseit. Az ünnepi pillanatokban felcsendült Erkel Ferenc Hazám, hazám csodálatos dallama.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában