Sétahajó, tánc, múzeumok – Sajtoskáliak a Balatonon

2016. október 17.
Témakör: Közélet | Település: Sajtoskál
Sétahajó, tánc, múzeumok – Sajtoskáliak a Balatonon

,,Hová menjünk kirándulni?” Vetődött fel a kérdés Sajtoskál községben.

Évről-évre nehezebb a dolga a képviselő-testületnek, hiszen már annyi helyen járt a lakosság, és minden évben igyekeznek olyan helyet választani, ahol még jó páran nem jártak a községből, és ami érdekes, élményt nyújtó hely lehet a falu lakói számára. Az idei évben a választás Keszthelyre és annak környékére esett. A szép számú jelentkezőket szombat reggel várta a busz a kultúrház előtt.
Az első állomás Sümeg volt, ahol a Püspöki Palotát nézték meg, udvarából a Sümegi várat - egy másik, sokak által ritkán látott oldaláról - fényképezhették le a résztvevők.
Megérkezve Keszthelyre múzeumok színes kínálata tárult a kirándulók elé. Több témában, érdekes, izgalmas témájú kiállításokat tekinthettek meg, akár az állatokról, a vasúti közlekedésről, régi tárgyakról, babákról, és még sorolhatnám.
Majd a bőséges ebédet egy közeli étteremben fogyasztották el a sajtoskáliak. A finom falatok után jól esett a Balaton partján sétálni, fagyizni, beszélgetni. Az időjárás is kedvező volt ahhoz, hogy a Balatonon eltöltött nosztalgikus hajózás során gyönyörű panoráma táruljon eléjük, szép látvány volt, ahogy a Nap sugarai visszatükröződtek a tó felszínén.
A programból nem hiányozhatott a vacsorával egybekötött zenés est sem, ahol jól szórakoztak a sajtoskáliak, együtt mulattak, táncoltak. A busz a hajnali órákban fordult be Sajtoskál utcáira, és szállította haza az élményekkel teli lakosokat.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában