Sajtoskáliak kirándulása

2017. október 6.
Témakör: Közélet | Település: Sajtoskál

Az eddigi évekhez hasonlóan, idén ősszel is két kirándulást szervezett a sajtoskáli önkormányzat képviselő-testülete a falu lakóinak.

Az első kirándulás a fővárosba vezetett, ahol az OMÉK rendezvény megtekintése volt az úti cél. A program a mezőgazdászoknak szólt, akik falunkból is útra keltek, hogy megtekinthessék a kiállítást, és részt vegyenek a programokon, ahol sok élménnyel, ismeretekkel gazdagodva tértek haza.
Másik kirándulásra már jóval többen jelentkeztek a falu lakói közül. Szombat reggel indult útra a busz az önkormányzat épülete elől, hogy a turistákat Pannonhalmára vigye. Útközben nem maradhatott ki a reggeli kávé elfogyasztása sem. Megérkezve Pannonhalmára elsőként az apátságot tekintették meg a sajtoskáliak. A program része volt az apátság boros pincéjének meglátogatása, ahol megismerhették a borkészítés csínját-bínját, és nem hiányozhatott a borkóstolás, és a mellé elfogyasztott pogácsa sem. A délelőtt során megtekintették az apátság kiállítótermét, ahol a borászatról és a bencések életéről láttak kiállítást. A jóleső ebéd után következett desszertként a fagyizás, amit a hazafelé vezető úton, Győrben fogyasztották el a kirándulók. A már megtelt gyomrú vendégsereget a nap zárásaként bőséges vacsora várta Újkéren, ahol élő zene mellett mutathatták meg a sajtoskáliak, hogy tudnak igazán mulatni.
A hajnali órákban fordult be az élményekkel megtelt busz Sajtoskál utcáira.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában