Sajtoskáli tavasz

2016. április 26.
Témakör: Közélet | Település: Sajtoskál
Sajtoskáli tavasz

Március első ünnepe a Nők napja volt, amikor a fiúk kedves versekkel köszöntötték a nőket, asszonyokat, lányokat Sajtoskálon.

Az önkormányzat képviselőtestülete nevében a polgármester úr és a képviselő-testület férfi tagjai pedig szép virággal, és finom tortával kínálták a jelenlevő hölgyeket.
Március 15-én Sajtoskálon minden házon ott díszelgett a piros, fehér, zöld nemzeti színű zászló, és a ruhákon a nemzeti színű kokárda. A Nemzeti Ünnepen emlékeztünk mi is az 1848-49-es márciusi eseményekre. A kultúrházban ünnepi műsor keretében Haller Imre polgármester úr is gyönyörű, és megható szavakkal idézte fel az akkor történteket. Ahogy a polgármester úr szavait, és a gyermekek ünnepi műsorát hallgattuk, úgy érezhettük, mintha mi is részesei lettünk volna a forradalomnak.
A nyulak, a barka, a tojásfestés, a böjti időszak, a Passió, a várakozás mind-mind a Húsvéti időszakot jelzi. A templomban a Passió keretében a kórus évről évre elénekli Jézus szenvedésének a történetét.
A tavaszra jellemző színes virágok, madárcsiripelés, napsütéses időjárás jellemezte március hónapot Sajtoskálon is. Sokan a kertben munkálkodtak, gondozták a gyümölcsfákat, és Húsvét alkalmából nyulakkal, hímes tojásokkal díszítették az udvarokat, fákat. Természetesen a község szépítése, díszítése sem maradhatott el, a faluban több helyen is fából készült nyúlcsalád köszöntötte a helyieket, és az ide látogatókat.
Húsvét alkalmából a sajtoskáli gyerekek is kézműves délután keretében szorgoskodtak, hogy valami maradandót alkossanak, ami kapcsolódik a Húsvéthoz. Készítettek nyuszis kosárkát, amiben aztán összegyűjthették a piros tojásokat. Kellemes hangulatban telt a délután.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában