Nem mindennapi köszöntés – Nyolcvanéves lett Pados László

2017. június 26.
Témakör: Önkormányzat | Település: Sajtoskál
Nem mindennapi köszöntés – Nyolcvanéves lett Pados László

Sajtoskál község díszpolgára, és egyben nyugalmazott polgármestere, Pados László ebben a hónapban ünnepelte 80. születésnapját.

A jeles alkalom megünneplésére a képviselő-testület tagjai megható, nem mindennapi születésnapi köszöntővel készültek a kultúrházban. Szépen megterített asztalok, ünneplőbe öltözött vendégek, kedves ismerősök, és barátok várták az ünnepeltet. A nagy örömben osztozott Szabó Miklós plébános, Haller Imre polgármester, Vincze György jegyző, a képviselő-testület tagjai, és azok az önkormányzati dolgozók, akik Pados László polgármesteri munkásságát segítették, és mindazok, akik most dolgoznak az önkormányzatnál. A várakozás során érződött a levegőben az izgalom, az öröm, és boldogság, mire megérkezett díszpolgárunk, akit felesége, Piroska néni kísért el. Laci bácsi ma is az a vidám, kedves, barátságos, jó humorú és mosolygós ember, mint akit régen megismertünk.
A születésnapon elsőként Haller Imre polgármester köszöntötte az ünnepeltet, majd Szabó Miklós plébános személyesen adta át a Győri Egyházmegye megyéspüspökének köszöntő levelét. Dr. Veres András megyéspüspök levelében a következőket kívánta Pados László nyugalmazott polgármester úrnak: ,,Születésnapja alkalmából Isten áldását kérem Önre és Családjára! A Könnyező Szűzanya, Szent Őrzőangyala és Védőszentje, akinek jubiláns ünnepi évét is tartjuk, legyenek közbenjárói, hogy a jó Isten erővel és jó egészséggel áldja meg!" Köszöntő soraiban kitért arra is, hogy Laci bácsi polgármesteri tevékenysége alatt nagy hangsúlyt fektetett az egyház, a templom, és a plébánia gondozására, felújítására. A köszöntő szavaktól elérzékenyült ünnepelt szavaiból az öröm, a köszönet, és a boldogság érződött, majd László Lili szép, megható éneke tovább emelte az ünnep hangulatát.
Baloghné Simon Erika által készített prezentációból mindenki megismerhette polgármesteri munkásságát, hisz 16 éven keresztül nagyon sok mindent tett a faluért, annak környezetének szépítéséért, a korszerűsítésért, a kulturális programok fellendítéséért, a hagyományok ápolásáért, munkássága alatt volt Sajtoskálon először falunap és sajtvásár. Az önkormányzat képviselő-testületének tagjai és a meghívott vendégsereg ajándékain túl ünnepi vacsorával kedveskedtek az ünnepeltnek. Késő estébe nyúló beszélgetéssel elevenítették fel a régi szép időket. A köszöntőből nem hiányozhatott a születésnapi torta, a ,,Boldog születésnapot" dal, és az ,,Éljen soká" ének sem.
Isten éltesse sokáig erőben és egészségben Laci bácsit, Sajtoskál község díszpolgárát, és nyugalmazott polgármesterét!

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.