Falunap és Sajtvásár Sajtoskálon

2017. szeptember 13.
Témakör: Közélet | Település: Sajtoskál
Falunap és Sajtvásár Sajtoskálon

A 13-as egy megosztó szám. Vannak olyanok, akik szerencsésnek, de sokak szerencsétlen tartják. Sajtoskál községben szerencsésnek tekinthető ez a szám, hiszen immáron 13. alkalommal került megrendezésre a községben a Falunappal egybekötött Sajtfesztivál és vásár.

A 13. alkalom arról is árulkodik, hogy már hagyománnyá nőtte magát a faluban ez az országszerte ismert esemény. A rendezvényen elsőként Haller Imre polgármester úr köszöntötte a meghívott vendégeket, a helyszínre látogatókat, és nem utolsó sorban a falu lakóit. A köszöntő szavak után Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke mondott beszédet. Az ünnepi szentmisén Szabó Miklós plébános úr és dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök úr áldotta meg az új kenyeret, amelyből a szentmisét követően sokaknak jutott egy-egy falat. A sajtvásár a Sajtlovagok bevonulásával és a megnyitóval vette kezdetét. Az idei sajtvásáron részt vettek olyan sajtkészítők, akik már évek óta résztvevői a vásárnak, de volt olyan sajtkészítő mester is, aki először mutathatta be termékeit a vendégeknek, és az amatőr és szakszerű bíráknak. Megérte a részvétel, hiszen ő nyerte el a közönség tetszését, a közönség kategóriában övé lett az 1. helyezés. A díjátadó ünnepségen az önkormányzat képviselő-testülete és a Magyar Sajtlovagrend díjjal jutalmazta a bírák által legjobbnak vélt sajtokat. Immáron második alkalommal adták át a Sajtművész díjat.
Délben a vendégeket, és a helyszínre látogatókat finom ebéd várta, amelyhez a Német Tűzoltózenekar adta meg a kellemes hangulatot.
A délután a kulturális programoké volt: a színes programsorban kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a nekik tetsző műsort. Fellépett a Gyórói Hagyományőrző Dalkör és a Répcementi Citerazenekar, Tóth Tünde operett és könnyűzenei műsort hozott, hallható és látható volt Kovács Levente néptánc előadása, a Veszprém-Bakony Néptánccsoport, László Lili és Várkonyi Gabriella műsora, Nyertes Zsuzsa és Harsányi Gábor: Nyertes páros című műsora, és nem utolsó sorban a Tesók együttes. A tombolasorsoláson értékes nyeremények találtak gazdára. Az este sztárvendége az Irigy Hónaljmirigy volt, akik nagyszerű zenéjükkel és előadásukkal fokozták a jó hangulatot. Az est további részében az utcabálhoz és a tánchoz a Csiszár Duó és Kati játszotta a talpalávalót. Az idei évben is sokan ellátogattak Sajtoskálra, reméljük, mindenki szívesen emlékezik vissza az idei Falunapra és mindenki pozitív élményekkel gazdagodva tért haza községünkből.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában