Kistérségi gyermeknap Répcevisen

2013. szeptember 24.
Témakör: Közélet | Település: Répcevis
Kistérségi gyermeknap Répcevisen

2013. augusztus 10-11-én Répcevis Önkormányzata és a Pákác Menti Hagyományőrző és Faluszépítő Egyesület

szeretettel hívták és várták a kicsiket és nagyokat két napos rendezvényükre.
A programok szombaton délután kezdődtek a játszótér átadásával, amelynek építésére a Faluszépítő Egyesület Leader pályázaton nyert támogatást.
A megnyitó keretében először a helyi kisiskolások kedves műsorát láthatták az érdeklődők, (fotó) majd Hollósi Péter polgármester úr rövid köszöntőjét követően az Alpokalja-Ikvamente Leader Egyesület elnöke egyben Fertőszentmiklós polgármestere Horváth Tibor úr, a településen élők sikeres Leader pályázataihoz gratulált.
Ezek után Ivanics Ferenc Répcevis Országgyűlési képviselője szeretettel köszöntötte a résztvevőket.
Németh István plébános megáldotta a játszóteret és az ünnepélyes szalag átvágás után átsétáltak a résztvevők a szintén Leader támogatásból felújított sportöltözőhöz, ahol a plébános úr ugyancsak áldását adta az épületre.
A délután további részében a sportpályán folytatódtak a programok. A felnőttek részére párhuzamosan a gyermekeknek szervezett ügyességi feladatokkal, kerékpáros szomszédolással zsirai és gyalókai helyszíneken. Szépszámú résztvevő láthatta a repülőgépmodell bemutatót, a motoros felvonulást, az undi tánc együttest, a szombathelyi Melodi énekegyüttes műsorát és a fő attrakciót a "Kiscsillag" Szabó Ádám harmonika koncertjét. (fotó)
Közben a dottó kicsiket és nagyokat kocsikáztatott a faluban több fordulón keresztül.
A vacsora után jó hangulatú táncos mulatság kezdődött, amely hajnalig tartott.
Vasárnap délelőtt a helyi önkéntes Tűzoltó Egyesület "nyitott szertár" címmel várta a településen élőket, betekintést engedve az életébe, ki lehetett próbálni különböző felszereléseket, azok működését, illetve megtekinthettek az érdeklődők egy kiállítást az egyesület ereklyéiből, fotóiból.
Délután a Szent László kápolnánál litániát imádkoztak a hívek. Kora este már a sporté volt a főszerep, futball-mérkőzés és tizenegyesrugó-verseny volt kicsiknek és nagyoknak.
Éjszaka pedig disco zárta a programokat.
Aki ezen a két napon bármilyen programot is választott, jól érezhette magát.
Köszönjük minden szervező munkáját.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek