Beköszöntő

2015. április 7.
Témakör: Beharangozó | Település: Egyházasfalu, Peresznye, Répcevis
Beköszöntő

2015 az évfordulók éve : idén ünnepli 25. évfordulóját a magyarországi Föld napja mozgalom, és ez a 45. évfordulója a Föld napja világmozgalomnak.

Egyébként 2015 a talaj és a fény nemzetközi éve. Egyik nélkül sem élhetünk. Talaj és fény nélkül nincs élelmünk. A Földet -szokták mondani -kölcsön kaptuk Unokáinktól. Szép gondolat, amely arra sarkallhat, hogy tegyünk is. Lehet ültetni fát, gondozni növényeket, együnk lehetőleg friss hazait és vegyünk friss háztájit.
A Répcevidéknek még soha nem volt ilyen bő tartalma. Reménykedünk abban, hogy lassan, az 5. életévünkbe érve, hozzá tudtunk tenni a hazaihoz. Hiszen a célunk, hogy helyi újságként minden rólunk, a kisközösségről, a faluról, a városról, az ünnepeinkről, és a velünk történtekről szóljon. A bővülő tartalom jelzi, hogy igény, érdeklődés van. 27 település életéről számolunk be, ingyenes kistérségi újságként. Havonta 5800 példány kerül a postaládákba. Egyre több a fénykép, egyre gyakorlottabbak az önkéntes újságíróink: könyvtárosok, tanítók, nyugdíjasok, diákok.
A címlapon a Föld napjához szeretnénk csatlakozni, a köszöntőben pedig azt hangsúlyozni, hogy bár széles e világban sok minden történik, nekünk mégiscsak a saját környezetünk a legfontosabb.
Itt a tavasz, menjünk kertészkedni, kiránduljunk és tartsuk meg közösségeinket! Mi szívesen beszámolunk minden helyi információról képpel szöveggel, papíron és online is. www.repcevidek.hu

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában