Nyolcadszor volt fogathajtó verseny Nagygeresden

2016. szeptember 28. | Szerző: Béres Péter
Témakör: Közélet | Település: Nagygeresd
Nyolcadszor volt fogathajtó verseny Nagygeresden

A 8. Nagygeresdi Kettesfogathajtó Verseny a Vas Megyei C kategóriás Fogathajtó Bajnokság 4. futamaként szerepelt az idei versenynaptárban.

Augusztus 20-án rendezték a nagygeresdi futamot, s a Vas Megyei Lovas Szövetség, az augusztus 7-i, viszáki C kategóriás versenyt törölte a naptárból.
A nagygeresdi eseményt a szokásos helyen, a focipályán tartották szép számú nézősereg előtt. Az előző évektől eltérően, idén az időjárás sem zavarta meg a futamokat. Végig szép, napsütéses időben zajlott a verseny, melynek Makai Anita volt a vezető bírója. Tíz kettes-, és két egyesfogat vett részt, látványos, technikás pályán mérhették össze erejüket - a pályát építő Szabó Zoltán jóvoltából.
Az akadályhajtás első futama után Németh Lajos polgármester úr üdvözölte a versenyzőket és a közönséget. Ezt követte a második futam, végül két fogat részvételével összevetésben dőlt el az első és második hely sorsa. Így az akadályhajtásban a Katafai Lovas SE versenyzője, ifjú Szájer József lett az első, a második helyet a Csornai Lovas Klub színeiben indult Király Imre szerezte meg, a harmadik hely pedig Varga Szilárdnak, a Skublics Imre LK hajtójának jutott.
Az egyesfogatok versenyét a Skublics Imre LK versenyzője, Görög Gábor nyerte, a második helyen csapattársa, Tamási Éva végzett.
A szünetben a Győri Nemzeti Színház két művésze, Csikó Teodóra és Takács Zoltán ismert operettdalokkal szórakoztatta a közönséget. A zenei blokk után következett a vadászhajtás. Itt már a gyorsaságé volt a főszerep. Kevesebb akadályt kellett leküzdeni a hajtóknak, így lendületesebb, látványosabb hajtást láthattak a nézők. Ebben a versenyszámban 7 fogat vett részt. Az első hely a Főnix SE versenyzőjéé, Geröly Tiboré lett, a második Lócsi Miklóshoz került, aki a Kapuvári Lóbarátok Köre színeiben versenyzett. A harmadik helyet Varga Szilárd, a Skublics Imre LK hajtója szerezte meg.
Az eredményhirdetés után polgármesterünk zárta le az eseményt, megköszönve a versenyzőknek, támogatóknak, segítőknek, és végül, de nem utolsó sorban a közönségnek is a részvételt.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában