Közmeghallgatás Nagygeresden

2015. április 22. | Szerző: Béres Péter
Témakör: Közélet | Település: Nagygeresd
Közmeghallgatás Nagygeresden

2015. március 7-én tartotta az idei közmeghallgatást Nagygeresd tavaly ősszel megválasztott új képviselő testülete, a Faluháza nagytermében.

Németh Lajos, polgármester úr beszámolt az önkormányzat elmúlt évi tevékenységéről. Ismertette az elért eredményeket, a község kiadásait, valamint bevételeit. Sajnos, az állami források igencsak vékonyan csordogálnak, évről-évre kevesebbet kapnak a települések, köztük Nagygeresd is. Ennek köszönhetően lett bevezetve községünkben az iparűzési adó is. A Mesterházy-kastély tulajdonosa még mindig több millió forintnyi ingatlanadóval tartozik az önkormányzatnak. Az tulajdonos nem fizet, ezért az évek óta húzódó ügyben továbbra is végrehajtási eljárás van folyamatban.
Ezt követően az önkormányzat idei terveiről beszélt, és elmondta, hogy a szűkös anyagi lehetőségek ellenére a testület igyekszik mindent megtenni a település fejlesztéséért. Ismertette a tervezett programokat. Idén is megrendezésre kerülnek a hagyományos rendezvények, köztük harmadik alkalommal a Nagygeresdi Parasztolimpia is.
A hivatalos program végeztével Németh Lajos polgármester úr 60. születésnapja alkalmából köszöntötte Udvardy Zita aljegyző asszonyt. Ez után került sor a hagyományos nőnapi ünnepségre, melynek keretein belül virággal és pezsgővel köszöntötte a jelenlévő hölgyeket polgármesterünk.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában