Kész az idei programnaptár Nagygeresden

2017. április 20. | Szerző: Béres Péter
Témakör: Közélet | Település: Nagygeresd
Kész az idei programnaptár Nagygeresden

Nőnapon, március 8-án tartotta évi közmeghallgatását a nagygeresdi képviselő-testület a faluházban.

Németh Lajos polgármester beszámolt az önkormányzat előző évi munkájáról és ismertette az idei évre tervezett feladatokat. Elmondta, hogy a testület elfogadta a 2017-es év költségvetését, eszerint a nagygeresdi önkormányzat bevétele 32 millió forint lesz, és ezzel megegyező a kiadási oldal összege is.
Ha minden a tervek szerint halad, akkor hamarosan elkezdődik a temetőkhöz vezető utak felújítása, és helyükre kerülnek az új kapuk is, ezzel befejeződik a sírkertek megújítása. A faluház udvara is új kerítést és kapukat fog kapni a közeljövőben, remélhetőleg pozitív elbírálás alá esik az erre benyújtott pályázat.
Szó esett a 2017-re tervezett programokról is, például a gyereknapról. Kiderült: a veszprémi állatkertbe kirándulnak községünk ifjú lakói. A buszt, valamint a nagygeresdi gyermekek belépőjét az önkormányzat fizeti. Lesz idén is Anyák napi program, június közepén pedig Nyárköszöntő ünnepség. Az első nyári hónap végén a már hagyományos Parasztolimpiát rendezik, ahová ezúttal vidéki csapatok is meghívást kapnak. Júliusban részt vesz aratóbandánk Bükön az aratóünnepen, és a falunap pedig július 29-én lesz. Augusztus 20-án fogathajtó versenyre várjuk a lósport kedvelőit. Ősszel ismét lesz falukirándulás, októberben nyugdíjas találkozó, és a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan is lesznek rendezvényeink.
A hozzászólások és kérdések után polgármesterünk a nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötte a jelenlévő hölgyeket, majd a testület férfitagjai virággal kedveskedtek a szebbik nem képviselőinek. Idén sem maradt el a pezsgő, sőt meglepetésképpen finom tortaszeleteket is felszolgáltak a testület tagjai. A program zárásaként a már tavaly is nálunk vendégeskedő pápai Szó és Kép Színpad társulata szórakoztatta a közönséget, a „Lajstrom" című vásári komédia előadásával.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában