Falunap Nagygeresden

+ Képgaléria

2015. szeptember 30. | Szerző: Béres Péter
Témakör: Közélet | Település: Nagygeresd
Falunap Nagygeresden

2015. július 25.-én rendeztük meg a XX. Falunapot - egyben Geresdi Találkozót - Nagygeresden. Reggel 7 órakor Németh Lajos polgármester úr hangos zeneszóval ébresztette Nagygeresd lakóit. 8 órától a sporté volt a főszerep, a focipályán zajlottak az események. Kispályás labdarúgó mérkőzések, hetesrúgó verseny. Idén, hosszú idő után ismét volt lányok-asszonyok mérkőzés is. Közben a Faluház pincéjében üstökben rotyogott az ebédre készülő vadpörkölt.
11.30-tól ünnepélyes megnyitón köszöntötte a megjelenteket polgármesterünk. Az ünnepi beszéd megtartására felkért Dr. Galántai György, a Sárvári Járási Hivatal vezetője „egészségi okra" hivatkozva lemondta a szereplést, így ez a feladat is Németh Lajosra hárult. Ezt követően átadásra kerültek a délelőtti meccsek díjai. 12 óra után került asztalra az időközben elkészült pörkölt, ami az utolsó cseppig el is fogyott. Köszönet érte a főzőcsapatnak, ismét nagyon finomat alkottatok.
Fél kettőkor kezdődtek a kulturális programok. Operettműsorral lépett fel Tóth Éva és Leblanc Győző. Őket - egymást váltva - követte a Fertőszentmiklósi Férfi Dalkör, illetve az iváni Hagyományőrző Néptánccsoport. 17 órától a Jaffa Slágercsoport örökzöld dalokat adott elő. Ők Kajárpécről érkeztek hozzánk. 18 órakor Rock and Dili Show vette kezdetét, majd a kapuvári Junior Mozgásstúdió tagjai vették birtokukba a táncteret. Az időközben leszakadó eső és a viharos szél sem szegte kedvét a fellépőknek, és szerencsére a közönség nagy része is kitartott. 20 órától Lagzi Laci vette kezébe a mikrofont, és mulatós zenével szórakoztatta a nagyérdeműt. 9 óra után kezdődő falunapi bálon a Spontán zenekar muzsikájára táncolhattak a bulizók hajnalig. Remélhetőleg mindenki jól érezte magát, hiszen a szűkös anyagi lehetőségek ellenére nem akármilyen programot hoztak össze a szervezők. Köszönet illeti őket, és mindenkit, aki a munkájával vagy bármilyen más módon elősegítette a rendezvény sikeres lebonyolítást. Jövőre ismét várunk mindenkit, találkozzunk a nagygeresdi Faluház udvarán (a vihart nem hívjuk meg).

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában