Falunap Mesterházán!

2015. július 20.
Témakör: Közélet | Település: Mesterháza
Falunap Mesterházán!

Mesterháza község Önkormányzata 2015. június 13-án Falunapi ünnepséget rendezett.

Minden település számára fontos helyi ünnep a falunap. Ez az alkalom, amikor összegyűlnek a falu lakosai, hogy megálljanak egy pillanatra a napi rohanásban, és örüljenek az életnek, örüljenek egymásnak.
Már a délelőtti órákban elkezdődött a készülődés, hiszen főzőversenyt is hirdettek, melyre négy lelkes csapat jelentkezett. Délután az elkészült ételekkel kínálták a rendezvény résztvevőit. Volt csülök pörkölt, marhapörkölt és kétféle gulyás. A zsűri nagyon nehéz helyzetben volt, hiszen minden csapat szívét, lelkét beleadva készítette az ételeket.
A Programok szervezése a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával történt.
A hivatalos falunapi megnyitó délután 15 órakor kezdődött a faluházban, ahol először a Polgármester Úr köszöntött minden résztvevőt, akik jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt, és akik segítettek a szervezésben, lebonyolításban, valamint külön köszöntötte a faluból elszármazottakat.
Majd Czibuláné Csicsman Erzsébet és kézműves szakkörének kiállítását nyitotta meg Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke. (porcelánbabák és festmények)
A szabadtéri programokon a Rábahidvégi Hajnalcsillag Népdalkör és Citerazenekar műsorát, a Sok-Szín-Pad Társulat előadását, aztán a Tarisznyások Együttest hallgathatta meg a közönség.
Végül pedig Hámori Balázs vezetésével a Sárvári Néptánc kör lépett a színpadra.
Ezt követte a vacsora és a tombolasorsolás, ahol értékes nyeremények találtak gazdára.
A program teljes ideje alatt kézműveskedés és arcfestés várta az érdeklődőket, valamint a helyi termelők kiállított termékeit kóstolhatták a résztvevők.
Akik pedig nem fáradtak el, reggelig bulizhattak, hiszen Sipőcz Miklós szolgáltatta a zenét hajnalig.
Elmondhatjuk: Jól sikerült!
DZs

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek