Zöld Civil Országos Találkozó natúrparki részvétellel

2016. május 5.
Témakör: Egyéb | Település: Kőszeg, Csepreg, Bük
Zöld Civil Országos Találkozó natúrparki részvétellel

Április 29. és május 1. között került megszervezésre a XXVI. Zöld Civil Országos Találkozó Őriszentpéteren, melyen az Írottkő Natúrparkért Egyesület is képviseltette magát.

Az idei találkozó központi témája a zöld civilség lehetséges fejlődési irányai, kibontott és megvalósítható ötletek, tervek voltak. A zöld civil szektor megerősödéséhez alapfeltétel, hogy alulról jövő kezdeményezés eredményeként valósítsák meg tevékenységeiket az egyesületek, illetve folyamatosan képesek legyenek a megújulásra, innovatív megoldásokkal szolgálják operatív céljaikat. Az egyik lehetséges fejlesztési irányt éppen a natúrparkok jelenthetik, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a pénteki szakmai szekció egyik ülésén a Herman Ottó Intézet szervezésében Zöldutak, natúrparkok, közösségi fejlesztések címmel zajlott szakmai vita a Teleházban.
A számos tanulmányút, plenáris ülés, szakmai szekció és beszélgetés között kiemelt szerephez jutottak az élőfalvak vagy ökofalvak, amelyek a fenntartható életmód, a minőségi élet lehetőségét kínálják. A találkozó egyik legfontosabb hozadéka az Írottkő Natúrparkért Egyesület szempontjából, hogy érdemes bővíteni térségünkben is a környezeti nevelési eszközök tárházát, erre kiváló lehetőséget nyújthatnak a tanulókertek, iskolakertek. Igazán szívhez szóló előadást hallgathattak meg a résztvevők egy ormánsági tanárnőtől, aki a drávafoki helyi kisiskola kertjének működéséről és hatásairól tartott tájékoztatót.

Szombaton a résztvevő szervezetek lehetőséget kaptak a bemutatkozásra az őriszentpéteri helyi termelői piac keretében, az Írottkő Natúrparkért Egyesület a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsának képviselőivel közösen képviselte térségünket, kiadványokkal és gyermekjátékokkal várták az érdeklődőket

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek