Jobb közlekedési feltételek Bükön és környékén

2014. augusztus 29.
Témakör: Közélet | Település: Bük, , Iklanberény
Jobb közlekedési feltételek Bükön és környékén

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL ÉPÜLT 21 BUSZMEGÁLLÓ, 16 BUSZÖBÖL ÉS 2 BUSZFORDULÓ Acsád, Bő, Bük, Iklanberény és

Meszlen települések összefogásával biztonságosabbá és kényelmesebbé vált a közösségi közlekedés a térségben. A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében 200.000.000,- Ft támogatás érkezett a térségbe. A projekt megvalósításának célja a közösségi közlekedés népszerűsítése a közlekedés feltételeinek javításával és korszerű közösségi közlekedési infrastruktúra létrehozásával.

A Nyugat-dunántúli Régióról sok esetben elhangzik, hogy közlekedési rendszere meglehetősen rossz állapotú, mind a vonalas közlekedési infrastruktúra, mind pedig a közösségi közlekedést kiszolgáló létesítmények esetében. Igaz ez Bükre és a többi településre is, ennek javítására nyújtottak be konzorciumi pályázatot a falvak és a Bük város a Nyugat-dunántúli Operatív Program felhívására. A projekt összköltsége 224.966.937 Ft, ebből 200.000.000 Ft uniós támogatás, a többletet Bük Város Önkormányzata vállalta. A fejlesztések kétharmada Bükön valósult meg, nagyságrendileg 160 millió forint értékben.
A kivitelezéssel a STRABAG Általános Építő Kft-t bízták meg a települések. A munkálatok februárban kezdődtek el és a jól szervezett munkafolyamatoknak köszönhetően a tervezett időre be is fejezték az építést.
A fejlesztés eredményeként Bükön 14, Acsádon 4, Meszlenben 1, Bőben és Iklanberényben 2 buszmegálló és buszöböl épült vagy újult meg. A településeken összesen 16 buszöblöt és 2 buszfordulót építettek, három helyszínen pedig valós idejű utas-tájékoztató rendszert alakítottak ki. Bükön a vasútállomáson található megállónál 75 kerékpár elhelyezésére alkalmas tároló készült, és a GYSEV Zrt támogatásával új parkolók épültek. Bükfürdőn a buszállomás új helyre költözött, a Termál körúton és a Sajtoskál felé vezető úton építették ki az új megállókat. A fejlesztés során megtörtént a buszvárók akadálymentesítése.
A fejlesztés a települések egybehangzó akaratának eredménye, amely javítja az itt élők életminőségét és segíti a biztonságos és kényelmes közösségi közlekedést.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.