Recept

2015. október 29.
Témakör: | Település: Gyalóka
Recept

Sütőtök krémleves, ahogy én készítem

Hozzávalók:
1 közepes méretű sütőtök
1 nagy póréhagyma
5 dkg vaj vagy olaj
Csipet só és bors, vegeta
2-3 alma
1 doboz főzőtejszín

Elkészítés:
Ez nem a klasszikus sütőtök krémleves, ez pikánsabb és édesebb. Az édeskés ízt az almával és a főzés előtt megsütött tökkel érhetjük el. A sütés által így a töknek sokkal finomabb, édesebb íze lesz. Így talán azok is megkedvelik, akik annyira nem szerették eddig.
Először is meghámozom a tököt, majd magtalanítom és felvágom kisebb darabokra. Beteszem a sütőbe, míg ez sül, addig a vajon egy lábasban a hagymát megdinsztelem. Ha már üveges, hozzáadom a fűszereket és felöntöm vízzel. Az almákat megpucolom, felvágom kockákra és a leveshez adom. Miután megsült a tök, ezt is beleteszem a levesbe. Összefőzöm. Ha minden megpuhult, leveszem a tűzről és egy botmixer segítségével összeturmixolom. A végén pedig hozzáöntöm a tejszínt. Pirított tökmaggal és pirított zsemlekockával is nagyon finom!

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.