Programokban gazdag november Egyházasfaluban

2017. november 29. | Szerző: Major Izabella
Témakör: Közélet | Település: Egyházasfalu
Programokban gazdag november Egyházasfaluban

A november 17-én lezajlott nagy sikerű nyugdíjas köszöntő és a következő nap bensőséges, évfordulós tűzoltó-ünnepe után, az Erzsébet-nap előestéjén, a 17 órai szentmisét követően, a szegények védőszentjére, a segítő felebaráti szeretet nagy példaképére, Szent Erzsébetre emlékeztünk kis falunk keresztényi templomában.

A Kéry Magdolna tanárnő vezette énekkar többéves, szép hagyományát folytatva csodás dallamokkal varázsolta elénk nagy magyar szentünk életútját és jótékony tetteit. A telt házas köszöntő műsort ezúttal is a kórustól megszokott magas színvonal és lelkesedés jellemezte, amelynek hatására lélekemelő áhítat töltötte el valamennyiünk szívét. A templomból kilépve meghatottan vettük kézbe a Keresztényi Pékség által sütött Erzsébet-kenyeret, amelyet hazafelé tartva megosztottunk betegségben szenvedő ismerőseinkkel, akik nem vehettek részt ezen a csodálatos templomi órán.
November 26-a is jeles dátum volt községünk életében, amikor a helyi Falufejlesztő Egyesület tartotta hagyományos adventi vásárát a Platán téren, minden eddiginél szélesebb áruválasztékkal és egy meglepetéssel. Varga Norbert láncfűrészes fafaragó alkotó munkáját csodálhattuk meg a vásár ideje alatt. A szép számmal megjelent érdeklődőket az egyesület tagjai szívélyesen látták vendégül a környék szerte híres egyházi forralt borral és ízletes teával. A sötétedésig tartó, színes, jó hangulatú rendezvényre örömmel látogatott ki a falu apraja-nagyja, lehetőség nyílt az adventi falukalendárium számainak kihúzására, és felállították a Betlehemet. A nagy sürgés-forgás közepette sok szó esett a december 10-ére hirdetett fényjátékkal színesített adventi koncertről, ahol a Győri Nemzeti Színház művészei állnak majd a Platán tér színpadán, szép ünnepeket kívánva Egyházasfalu minden lakójának.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.