Eseménydús nyárkezdet Egyházasfaluban

2016. július 28. | Szerző: Major Izabella
Témakör: Közélet | Település: Egyházasfalu
Eseménydús nyárkezdet Egyházasfaluban

Kis falunkban a kora nyár beköszöntével felpezsdültek az események.

Május 28-án, szombaton a helyi Tűzoltóság nagyszabású versenyprogrammal tisztelgett a 120 éves évforduló előtt. Délelőtt a környékbeli résztvevőkkel együtt összesen 13 csapat nevezett az élménygazdag versenyszámokra, melyeknek boldog győztesei a völcsejiek lettek. Az élénk érdeklődéssel kísért esemény ízletes ebéddel és zenés délutánnal folytatódott, majd vidám esti bálozással zárult.
A következő hétvégén, június első szombatján a helyi Simonyi Károly Általános Iskola rendezett hagyományteremtő szándékkal batyus bált. A viharra hajló időjárás ellenére szép számmal gyülekeztek, és bőkezűen adakoztak a résztvevők a jó hangulatú jótékonysági esten, ahol a talpalávalót is a lelkes szülők egyike szolgáltatta.
A vidám júniust kis falunk népszerű vendéglátó helye, a Major Miklós úr által létrehozott és szponzorált Freedom Cafe gazdagította tovább, amikor a hónap 3. szombatján falunapra emlékeztető programokat szervezett. Délelőtt a Falukupa elnyeréséért küzdöttek a férfi és női labdarúgó csapatok. A jóízű déli ebédet pedig zenés délután és esti bál követte népszerű sztárvendégek közreműködésével.
A júniusi közösségi események zárásaként községünk Önkormányzata idén is megrendezte a "daganatos betegekért" történő falufutást. A tikkasztó hőség ellenére a múlt évekhez hasonló létszámmal és lelkesedéssel aktivizálta magát falunk lakossága. Főként kerékpárosok, de jelentős létszámú futó, sőt lovaskocsival indulók is erősítették a közös összefogást szimbolizáló eseményt. Jóleső érzés volt aktív résztvevőként látni a daganatos betegségükből az évek során már sikeresen felgyógyult embertársainkat, akik személyes példájukkal biztatják a még betegséggel küzdő sorstársaikat. A közel 6 km-es távról visszatérőket a Keresztényi Pékség felajánlásának, s a szorgos asszonyi kezeknek köszönhetően, ugyancsak hagyományos „zsíros kenyeres-ásványvizes" frissítő vacsora várta, amely ismét remek alkalmat adott az összetalálkozásokra, beszélgetésekre, ahol a fő téma természetesen „nemzeti tizenegyünk" Európa bajnoksági szereplésének további latolgatása volt. Az éjszakai órákba nyúló rendezvény ismételten bizonyította községünk közösségi életének erős voltát, az összetartozási igény felemelő érzését.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában