Egyházasfalui vastaps

2016. október 25. | Szerző: Major Izabella
Témakör: Közélet | Település: Egyházasfalu
Egyházasfalui vastaps

Óriási rocknyitánnyal indult a a falunapi elő-est szeptember 2-án pénteken. A résztvevők hajnalig ropták a táncot.

Szombat reggel a tűzoltóautóból szálló lendületes dallamok ébresztették és emlékeztették a lakosságot a falunap rendezvényeire: a kispályás focira, dartsversenyre, a régi motorok kiállítására,é s a mindig népszerű főzőversenyre. A gasztronómiai megmérettetésen ezúttal is hét csapat versengett étvágygerjesztő menüsorával a zsűri és a vendégek elismeréséért.
Délidőtől kezdődően hangulatos utazással, „falutraktor" szállította a Platán téri sátras ünnepségre a lakosságot. Az ínycsiklandó ebéd után polgármester úr és országgyűlési képviselőnk, Firtl Mátyás köszöntötte a megjelenteket. A hálaadó szentmisét Szabó Miklós plébános úr celebrálta. Szentbeszédében a mély és felelősségteljes hazaszeretet fontosságát hangsúlyozta, Szent István királyunk nemzetféltő gondolataival.
A szórakoztató program indulásaként meglepetésnek örvendezhettek apróságaink, mert délután három órától elsőként vehették birtokukba a Falufejlesztő Egyesület által létrehozott Platán téri játszóteret. Örömüket tetézte az egészen estig tartó ugrálóvár, a lovaglási és arcfestési lehetőség, valamint a T. Horváth József színvonalas, verses-zenés műsora.
Minden korosztály részéről nagy érdeklődés kísérte tűzoltóink színes bemutatóját.
A színpadon zajló produkciókat elégedett és nemegyszer visszahívó vastaps köszöntötte. Elsőként Csocsesz művész úr felejthetetlen mulatós programját, majd ovisaink, iskolásaink és színjátszó csoportunk kedves, vidám hangulatú szereplését. Ezt követően a Fertőszentmiklósi Dalárda fergeteges, maradandó élményű fellépését jutalmazta óriási tapsviharral a közönség, akik fáradhatatlannak bizonyultak az ismétlésekben is. Az óriási tetszés koronájaként a Falufejlesztő Egyesület „grünstájerrel" érkező Csoroszimasz műsora nevezhető, akiknek produkcióját a résztvevők valóságos tapsorkánnal kísérték és követelték vissza.
Elismerő tapsot kaptak a nagyszerű falunapi vacsora készítői is, Farkas Zoltán mesterszakács és lelkes segítői a helyi Nyugdíjas Klub szorgos tagjai.
A fáradt tenyerek ellenére nagy taps köszöntötte a falunap versenyeinek díjazottjait s a hangulatos tombolasorsolást.
Az éjszakai szkanderverseny és a rendületlenül zenélő Flört együttes kiválóan szórakoztatta a hajnali órákig kitartó vendégsereget.
Egyházasfalu falunapi vastapsa a résztvevőket és a szervezőket egyaránt méltán köszöntötte.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek