Búcsúból majális Egyházasfaluban

2017. június 26. | Szerző: Major Izabella
Témakör: Közélet | Település: Egyházasfalu
Búcsúból majális Egyházasfaluban

Óriási meglepetéssel készült az április végi Szent György napi búcsúra a helyi Freedom Cafe.

Nagyszínpados sörsátorban, három napon keresztül bőséges és színes kulturális programokkal, köztük neves hazai sztárvendégek fellépésével várták és fogadták az érdeklődő közönséget a lelkes vendéglátók.

Kis falunk történetében példátlanul nagyszabású rendezvényt hatalmas siker koronázta. Délutánonként elsősorban községünk lakossága, az esti óráktól pedig az autók özönével érkező több száz látogató tapsolt önfeledten a nagyszínpad előtt. A hagyományos, péntektől vasárnapig tartó búcsúból varázslatos, felejthetetlen hangulatú majális kerekedett.
Az első napon a rockzenéé volt a főszerep. Nagy sikerrel mutatkozott be a helyi érdekeltségű Blending zenekar. A szűnni nem akaró tapsvihart az újkéri Rockmemories és a répcelaki Lost Dreams együttes vendégszereplése fokozta. A fellépő zenekarok színvonalas szereplésének köszönhetően már igazi rockbulis hangulatban fogadta a több mint félezer résztvevő az éjszaka sztárvendégeit, az Ossian együttest, akik ezúttal sem okoztak csalódást rajongóiknak. Másfél órás koncertjük feledhetetlen emlék marad mindannyiunk számára. Szívből és nagyot játszottak, slágereikkel megénekeltették a lelkes közönségüket. A zenei élmény nyújtotta öröm DJ Tombstone bulijával folytatódott hajnalig.
A sikeres első nap után óriási várakozás előzte meg a szombatra ígért Ocho Macho koncertet. A több száz résztvevő lelkes üdvrivalgással fogadta a várt sztárvendégeket, akik igazán csodás órákkal ajándékozták meg a közönséget. A sokszor visszatapsolt, ráadásokban gazdag koncert után az Unikum zenekar gondoskodott a jó hangulatról hajnalig.
Vasárnap már kora délután kezdődtek a programok. A sportkedvelők futballmérkőzésre siettek, míg a sátorban időzőknek fáradhatatlan helyi zenészünk Galavics László népszerű slágerekből összeállított műsora nyújtott kellemes szórakozást.
A zene első szünetében színvonalas, kedves gyermekműsoroké volt a színpad. Először az ovisok, majd a színjátszó csoport előadása örvendeztette meg és késztette elismerő tapsra a közönséget. Ezután vette kezdetét a Savaria TSE latin formációs táncbemutatója: örömmel gyönyörködtünk a színvonalú produkcióban. A pezsgő hangulatú, latin dallamokra épült varázslatos koreográfiát jól megérdemelt tetszésnyilvánítással jutalmazta a közönség.
A fergeteges hangulatú búcsúi majális záróestje is tartogatott még zenei csemegét: Galavics László és az Unikum zenekar újbóli szereplése után hamarosan megérkezett a kicsik-nagyok által egyaránt izgalommal várt sztárvendégünk, Kis Grófo. Kedves hangú műsora méltó levezetése volt a háromnapos, színvonalas dáridónak. Szívesen hallgattuk előadásában a haza és családszeretet igényét és szépségét a dallamok szárnyán. Az éjfél utáni szórakozást ismét az Unikum zenekar biztosította. Kitartóan húzták a talpalávalót a hajnalig is mulatni vágyó résztvevőknek. A Freedom Cafe élménygazdag búcsús majálisa szívet-lelket melengető örömforrás volt mindannyiunk számára. Köszönet érte Pálfi Patriknak, a hangulatos esemény megálmodójának és kivitelezőjének, egyúttal mindazoknak akik valamilyen módon hozzájárultak ennek a nagyszerű vállalkozásnak a sikeréhez.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.