Aranyhangú csillag Egyházasfalu nyugdíjasainál

Elbűvölő zene és jó hír karácsonyra – ünnepeltek az egyházasfalui nyugdíjasok.

2017. december 8. | Szerző: Major Izabella
Témakör: Közélet | Település: Egyházasfalu
Aranyhangú csillag Egyházasfalu nyugdíjasainál

Mint fénylő üstökös, ki embernyelven dalol, úgy ragadott magával, felemelve szívünket mindennapos gondjainkból, ahogy ő fogalmazta, „nemzeti ékszerdallamaink” szárnyán, olyan lelki magasságokba, amely csak a missziós templomi áhítathoz hasonlítható.

Tökéletesen eleget téve életfeladatként vállalt küldetésének, amely elsősorban az igaz hazafiság, s a szülők iránt érzett gyermeki hála érzésének erősítését célozta meg. Emellett példát adott a kulturált szórakozásra is színes, könnyűzenei dalcsokrával és kacagtató, ízlésesen összeválogatott és előadott anekdotáival.
Az öt évvel ezelőtti, országos Csillag születik verseny méltó győztese, Mészáros János Elek magasabb színvonalú előadással örvendeztette meg községünk nyugdíjasait, akik november 17-én, péntek délután négy órára gyűltek össze a tiszteletükre rendezett ünnepségen önkormányzatunk hívó szavára, a helyi Freedom Caféban. A több mint másfél órás, csodás műsor hatására, mély lelki élmény szülte könnycseppek gördültek le kedves arcukon, vagy éppen önfeledt dalolásba kezdtek a művész biztatására, szűnni nem akaró tapsvihar közepette. Valahogy úgy érezte magát a jelenlevő közönség, mint egy gyönyörű mese boldog szereplője, akit csupa szívjóság ölel körül. A művész különleges zengésű aranyhangján tolmácsolt gondolatok adventi üzenetként hatottak mindannyiunkra, s csillagként ragyogják be még sokáig lelkünket.
A felejthetetlen színpadi élményen túl, nagyban fokozta ünnepeltjeink örömét a derűs hangvételű polgármesteri köszöntő, főként azzal a bejelentéssel fűszerezve, miszerint önkormányzatunk karácsonyi ajándékként 14 000 forintot juttat a falu valamennyi 65 éven felüli nyugdíjasának. Önkormányzatunk nagyszerű családbarát intézkedése ez, éppúgy, mint az, hogy ingyenessé tette az intézményi étkeztetést községünk minden óvodása és iskolása számára, akik ezúttal is hangulatos, kedves műsorszámokkal örvendeztették meg a nagyszülői korosztályt.
Az élménydús programokat ízletes vacsora és táncba csalogató, vidám zeneszó követte. A csaknem éjfélig tartó, örömteli összejövetelről falubusz szállította hazáig a résztvevőket, akik boldog mosollyal köszönték meg polgármesterünknek és munkatársainak ezt a nagyszerűen megrendezett nyugdíjas estet, a Freedom Café dolgozóinak pedig a gondoskodó, figyelmes felszolgálást.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.