Jubileumi érettségi találkozó

2018. november 20.
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Jubileumi érettségi találkozó

Kellemes őszi nap ragyogó fényei tündököltek október 20.-án, amikor a csepregi Nádasdy Tamás Középiskola udvarán, folyosóján és az egykoron volt osztályteremben őszes hajú régi diákok gyülekeztek osztálytalálkozóra.

Meghajoltak a múlt emlékét őrző udvaron, körülnéztek, keresték a diákzsivajt, és a tanáraikat. A falakról tablók sokasága tekintett rájuk és az ifjú arcokon megjelent a kérdés: miért vagytok Ti itt? És, a most is vidám, sok szép időt megért társaság válasza az lett: MERT EZ A MI ISKOLÁNK IS VOLT -itt tanultunk magyart, matematikát, sok minden mást, és mezőgazdasági gyakorlatot. Ez volt a jó hírű IV.B amely 1968-ban végzett az akkori Gimnázium és Mezőgazdasági Szakközépiskola szakmai alapokat adó osztályában. Az akkor 26 végzett, jobbára állattenyésztést és annak gyakorlatát tanult fiúból és lányból 16 fő jött össze az 50 éves érettségi találkozóra. Négyen már sajnos soha többé nem jöhetnek el. A többi távol maradók pedig jobbára egészségügyi okok miatt nem tudtak jelen lenni. Tanáraink közül 4 főt köszönthettünk közöttünk nagy szeretettel. Igazgatónk, Osztályfőnökünk, és számos jó Tanárunk emlékét pedig örökre megőrizzük.
A osztályfőnöki óra azzal kezdődött, hogy Dorner Kornél, az iskola jelenlegi igazgatója minden lényeges, az iskolát érintő dolgot ismertetett. Jó volt hallani, hogy ez a Répce-menti szellemi „műhely" mennyi tudással, és kiművelt növendékkel gyarapította a környék, és az ország igényeinek szükségletét. Magunkon túl, néhányunk itt végzett gyermeke, vagy unokája is bizonyíthatja ezt. A találkozó ezt követő részében a jelen levők beszámoltak az eddig eltelt évek szakmában töltött élményeiről, életútjukról, és családjaikról. Örömmel vettük tudomásul egymás sikereit. Az iskola udvarán felállított kopjafa őrzi az eddig elhunyt oktatók emlékét. Közösen tettük tiszteletünket előttük. Rájuk és osztálytársainkra emlékezve, elhelyeztük a megemlékezés és tisztelet virágait, valamint a közelgő Mindenszentek alkalmából a lelkük üdvéért mondtunk el egy imát.
Az iskolában eltelt idő végeztével a társaság átvonult az ugyancsak itt végzett Csepregi László vendéglőjébe. A jó ízű ebéd elfogyasztása alatt tovább folytatódott az együtt eltöltött idő kellemes felemlegetése, az élmények idézése. Jól éreztük magunkat, és a végén azt határoztuk el, hogy a találkozót ezentúl 2 évente tartjuk.
Dr.Nikl János

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában