Hosszú évek után megújult a Zrínyi utca

2018. március 13.
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Hosszú évek után megújult a Zrínyi utca

A Répce Citera Barátok Körének vidám műsora alapozta meg a jó hangulatot február 10-én szombaton. Meleg teával kedveskedve ünnepelte a város a felújított Zrínyi utca átadóját. A lakók igazán kitettek magukért, hiszen tortával és házi készítésű finomságokkal készültek az átadási ünnepségre.

A 2017 évben számos eredményt könyvelhet el a csepregi városvezetés az út- és járda feljújítási program részeként, hiszen a Fehér, Alkotmány utcák után most a megújult Zrínyi utcát is birtokba vehették a lakók.
Az ünnepségen Vlasich Krisztián, Csepreg Város polgármestere, Gróf Széchenyi István gondolatait idézte, aki így fogalmazott: „Egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen." így van Csepreg városvezetése a város fejlesztésével. Ugyanis a lakosság töretlen támogatása mellett, a Magyar Kormány, Ágh Péter országgyűlési képviselő és a képviselő-testület hármas szövetsége láthatóan hosszú távon biztosítja a város fejlődését.
A polgármester szerint: 664 méteren az utca teljes hosszában építették ki az új aszfaltburkolatot, de a csapadékvíz-elvezető rendszerek is teljes rekonstrukción estek át. Az árkokat kitisztították, betonlappal burkolták és új átereszeket építettek be, továbbá a kapubejárókat is zúzottkővel borították. A felújítási munkákra több mint 68 millió támogatást használtak fel, melyet saját erő nélkül a kormány támogatásával valósíthatott meg a város - jelentette ki a polgármester.
Ágh Péter, Csepreg országgyűlési képviselője ünnepi szónoklatát egykori miniszterelnökünk, Bethlen István gondolataival nyitotta meg. A világon semmi sem megy magától. Ezt csak azok hiszik, akik még soha semmit sem alkottak. A hitvallás Csepreg tekintetében is igaznak bizonyul, hisz a városvezetés évtizedes adósságokat pótol az útfelújítással, amihez az ekéző szavak nem érnek fel. Mondatait a jelenlévők részéről, hatalmas taps követte. A képviselő köszönetét fejezte ki a polgármesternek azért, hogy a város dinamikus fejlesztése mellett, sokat tesz a helyi közösség megerősítése érdekében is.
Csepregen az elmúlt időszakban öt utca újulhatott meg, de mindenhol ahol indokolt volt, rendbe tették a csapadékvíz-elvezető rendszereket is. Az átfogó beruházásra a szükséges forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és Magyarország Kormányának jelentős központi támogatása biztosította, több mint 300 millió forint nagyságrendben.
A képviselő testület jelenlévő tagjaival Vlasich Krisztián polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő szalagátvágással adta át a felújított Zrínyi utcát, majd a képviselők egy hordót gurítottak végig az új aszfalton.
Az utca lakói egy utcát ábrázoló közel egy méteres tortával köszönték meg a városvezetés és az országgyűlési képviselő eredményes közös munkáját, majd közös ünneplés következett.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában