Biztonságos haladás – elkészült a csepregi kerékpárút

2018. november 14. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
Biztonságos haladás – elkészült a csepregi kerékpárút

A Rákóczi utca teljes hosszában alakítottak ki a biciklis forgalom számára jól használható, biztonságos úthálózatot.

Városképi szempontból is esztétikus fejlesztés utómunkálatai fékeződhetnek be a napokban, elkészült az osztott gyalog- és kerékpárút, de a kerékpáros sáv és nyom kialakítsa is megtörtént, valamint az áthelyezett buszöböl kivitelezése is befejeződött.
A részletekről Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere számolt be, aki kiemelte, fontosnak tartották a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtését, és a városon átmentő közút környezetének esztétikus rendezését is. A fejlesztésnek köszönhetően az utca páratlan oldalán teljes szélességében megújult, és kerékpárúttal bővült a járdaszakasz, mindezek mellett az összes ingatlan előtt aszfalt burkolatú kocsi beállókat alakítottak ki.
A 153 millió forintos pályázati forrásából megvalósuló beruházás keretében újonnan került kialakításra az egykori malom épülete előtti buszmegálló is, térköves buszváróval. A közel egy kilométer hosszú létesítményt minden olyan tartozékkal ellátták, mely fontos elme a zavartalan közlekedés biztosításának, így a megfelelő útburkolati jelek, korlátok sem maradhattak el - ismertette a beruházás elemeit a polgármester, megköszönve Ágh Péter térség országgyűlési képviselőjének támogatását, valamint a projektben résztvevők szakmai munkáját.
A város első embere elárulta azt is, hogy a fejlesztési ütemterve a városnak a projekttől függetlenül tartalmazza az utca fásítását és a most fel nem újított járdáinak teljes térkövezését is, mely feladatokat a Városgazdálkodás szakemberei fognak majd elvégezni a következő esztendőben.
Az utcában zajló fejlesztések sora, itt még nem ér véget, hiszen a jövő esztendőben a terveknek megfelelően a Magyar Kormány támogatásával a Rákóczi utca belterületi szakaszát is felújítják, így teljes egészében egy új utcakép, nagyléptékű minőségi változás köszönhet be a csepregi bevezető úton - fogalmazott a város első embere.
A Rákóczi utca mellett a Széchenyi tér egy szakasza, a Petőfi utca egy része, valamint a Kőszegi utca fog teljes hosszában megújulni, összesen 2240 méteren végeznek majd el átfogó felújítást, hiszen a visszamarást követően két új réteget építenek be, de a szegélyeket, forgalomtechnikai elemeket is javítják majd. A következő évben tehát újabb beruházások és felújítások várhatóak a Rákóczi utcában.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.