A Zrínyi utca is teljesen megújul

2017. november 7.
Témakör: Önkormányzat | Település: Csepreg
A Zrínyi utca is teljesen megújul

Csepreg város több területén folynak jelentős fejlesztések: jelenleg is a település több pontján láthatnak aktív munkát, kivitelezéseket a városban élők.

Az elmúlt években a lakosság örömére a városvezetés megalkotta az út- és járda felújítási programját, amelynek megvalósítását a város vezetője, Vlasich Krisztián polgármester komolyan is vett, annak megvalósításához láthatóan minden követ megmozgat. Ebben a munkában komoly szövetségese a kormány és Ágh Péter, Csepreg országgyűlési képviselője is.
A tudatos döntéshozatalnak köszönhetően tavaly már elkészült a Csokonai és a Szombathelyi utca, idén augusztusban pedig a megújult Fehér utcát vehették birtokba a helyiek. Az említett utcák felújítása után most újabb öt területen kezdődött munka. Az Alkotmány utca kivitelezése mellett párhuzamosan az elmúlt hetekben megkezdődött a Zrínyi utca felújítása. Vlasich Krisztián polgármester elmondta, hogy éppen most újul meg a csapadékvíz-elvezetés, majd az útburkolat is a Zrínyi utcában. Az utca teljes hosszában elvégzi a kivitelező a vízelvezető árkok rekonstrukcióját. Majdnem 1,3 kilométeren újul meg a csatornahálózat: kotrógépekkel kitisztítják, majd betonalappal burkolják a vizesárkok alját, a könnyebb tisztítás érdekében, valamint szabványos átereszeket építenek a kapubejárók elé. A meglévő átereszeket elbontották, helyükre új, egységes méretű betonátereszeket építenek. A Zrínyi utcában 1289 méter hosszan hozzák rendbe az árkokat, és új aszfaltburkolatot is építenek. Ehhez a kivitelezési szakaszhoz csatlakozik még a Bognár Ignác utca híd utáni része, ahol szintén új esővíz-elvezetési rendszert alakítanak ki 596 méteren.
Mindez jó hír az itt élőknek, hiszen hosszú évekig vártak erre, és sok álmatlan éjszakájuk volt a por és a szennyeződés okozta kellemetlenségek miatt, amit a mostani beruházás végleg orvosol majd.
- Ígéretünknek megfelelően felszámoljuk az Alkotmány és Zrínyi utca ciklusokon áthúzódó hiányosságait, s megnyugtató módon elvégezzük a felújítási munkálatokat - mondta a polgármester. A város vezetője kiemelte, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és a Belügyminisztérium segítségével több százmillió forintot költ a város az útjainak és vízelvezető-rendszerinek rendbetételére, amelyre a korábbi évtizedekben ilyen nagyságrendben nem volt példa.
Jó hírt mondott a Taksony utcában és a Taksony közben élőknek is, amikor Ágh Péter országgyűlési képviselőt tájékoztatta a jelenlegi beruházásokról: most már minden engedély birtokában van az önkormányzat, így 2017. október 11-én átadták a kivitelezőnek a munkaterületet ezekben az utcákban is. Hozzátette, ha az időjárás engedi, akkor még ebben az évben nekilátnak itt is a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésének. Egész Vas megye, benne Csepreg fejlődéséért is dolgozunk, melynek újabb bizonyítéka ez a fejlesztés. A munkát tovább folytatjuk - mondta el Ágh Péter országgyűlési képviselő.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában