A Dunakanyar nevezetességihez kirándultak

2018. október 17.
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
A Dunakanyar nevezetességihez kirándultak

Szeptember 22-én, szombaton hagyományos buszos kirándulásra invitálták a csepregi polgárokat, Vlasich Krisztián polgármester kezdeményezésére, Visegrádra és Esztergomba látogattak el.

A két busznyi lelkes utazó első ízben Visegrádra látogatott, ahol a csodaszép környezetben álló Fellegvár volt az úticél. Innen a legimpozánsabb az egész táj, a várteraszról szemlélő tekintet előtt hever az egész Dunakanyar. Volt még látnivaló bőven, hiszen a pazar kilátás mellett vártörténeti kiállítás, erődrendszer makett, különféle múzeumok és panoptikum is várt az érdeklődőkre.
Innen, a szerpentinen leereszkedve Esztergom városába vezetett útjuk, ahol a Szent István téren álló Bazilikát tekintették meg. A 100 méteres kupolájával ez az ország legmagasabb épülete, mely a csepregiknek nem jelentett akadályt, idősek és fiatalok egyaránt vállalkoztak a csigalépcsők megmászására. Felfele még a Panorámateremben is megpihenhettek, majd a kupola erkélyéhez mintegy 400 lépcsőfokot kellett megtenni, hogy gyönyörű panorámára tekinthessenek le a túrázók. Szemük elé tárult a szomszédos Párkány, s a szélesen elterülő Duna vizén átívelő, 2001-ben átadott Mária Valéria híd. A főoltár és az altemplom megtekintését követően egy-egy szuvenír megvásárlása után tértek vissza a buszokhoz a csepregi kirándulás tagjai.
A csapat utazását rengeteg vidám hangulatú fénykép és emlék őrzi, bár fáradtan, de élményeben gazdagon indulhattak haza, s a szervezők jóvoltából Komáromban még egy közös vacsorát is elfogyaszthattak.
Korábban már szerveztek kirándulást Tihanyba, Balatonfüredre, Pozsonyba, Bécsbe és Budapestre is, de a jövőre nézve is vannak már elképzelések - számolt be a kirándulásról a város első embere, aki hozzátette: a város fejlesztése mellett, fontos a helyi közösség megerősítése is, melyek az ilyen közös programok által jöhetnek létre.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.