Kormányablakot avattak Bükön

2017. szeptember 27. | Szerző: yde
Témakör: Önkormányzat | Település: Bük
Kormányablakot avattak Bükön

Vas megye tizenharmadik kormányablakát adták át Bükön. Az önkormányzat és a kormányhivatal együttműködésének köszönhetően jött létre az új intézmény.

Tavaly készült el a büki városházával szemben, a Torkos soron az önkormányzat új épülete: kétszintes, az alapterülete háromszáz négyzetméter, de mivel a padlásteret is raktárrá alakították, csaknem hatszáz négyzetmétert tudnak hasznosítani. Az épületet többfunkciósra tervezték: itt kaptak helyet az önkormányzati cégek, szervezetek, intézmények raktárai, valamint itt alakították ki a kormányablakot.
- Különleges Vas megye tizenharmadik kormányablaka, hiszen azt nem kormányzati forrásból építették - emelte ki az avatóünnepségen Harangozó Bertalan kormánymegbízott. A hivatal és az önkormányzat közösen hozta létre a régóta vágyott intézmény. - A most megnyitott kormányablak jól mutatja a város áldozatkészségét a lakói és a vendégei iránt - tette hozzá Harangozó Bertalan. Harangozó Bertalan elmondta: az eddigi 12 Vas megyei kormányablakban 2016-ban 287 ezer ügyfél fordult meg, 345 ezer ügyet intéztek el. Idén júliusig 162 ezer ügyfél 191 ezer ügyben kereste fel a kormányablakokat - jól látszik, hogy idén túlszárnyalják az előző évi adatokat. A kormánymegbízott szerint ez annak is köszönhető, hogy az elintézhető ügyek száma folyamatosan nő. - Külön öröm, hogy Bük várossá válásának tízedik évfordulóján avathatjuk fel a kormányablakot - mondta dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. Korábban nem volt okmányiroda a településen, eddig pedig nem volt lehetőség arra, hogy méltó épülete legyen a kormányablaknak. Hosszú folyamat volt, mire elérhettünk idáig, de most valóban örömmel állhatunk itt - hangsúlyozta a polgármester. Köszönetet mondott a kormánymegbízottnak, Ágh Ernőnék a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatójának, dr. Kapiller Saroltának a Kőszegi Járási Hivatal vezetőjének és Ágh Péternek, a térség országgyűlési képviselőjének is. Ágh Péter erre válaszolva megjegyezte: megtiszteltetés volt most is a bükiekért tenni, és mint mondta, bízik abban, hogy a kormányablak hozzájárul az emberek szolgálatához. - Idén tízéves a város, a kerek évfordulót számos pozitív történés koronázza meg - hangsúlyozta a képviselő, kiemelve, hogy jelentős fejlesztési támogatásokat kapott a település, melynek köszönhetően számos területen lesz előrelépés. A rendezvény végén dr. Kapiller Sarolta mondott pohárköszöntőt.

A Büki Kormányablak címe: Torkos sor 3.; a hívható telefonszámok: 94/795-338 és 94/795-339. A hivatal e-mail elérhetősége: kab.buk@vas.gov.hu. Az ügyfelek hétfőn már reggel hét órától intézhetik ügyeiket, délután öt óráig. Kedden és szerdán reggel nyolctól délután négyig tart nyitva a kormányablak, csütörtökön reggel nyolctól délután hatig, péntekenként pedig reggel nyolc és délután kettő óra között.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában